Oppo anunță un smartphone cu ecran rulabil – noul Oppo X 2021

17.11.2020
Oppo anunță un smartphone cu ecran rulabil - noul Oppo X 2021
foto: captură YouTube

Oppo a anunțat planurile pentru Oppo X 2021, primul smartphone cu ecran rulabil al producătorului chinez.

Dezvăluit într-un teaser video prezentat cu ocazia conferinței Inno Day, noul telefon OPPO se prezintă cu un design minimalist, foarte asemănător produselor smartphone convenționale.

Oppo X 2021 ar putea fi primul telefon cu ecran rulabil disponibil în 2021

În locul unei balamale care să permită plierea ecranului prin îndoire, avem o carcasă cu șasiu extensibil pe una dintre laturi și mecanism care permite ascunderea ecranului prin rulare. Ecranul nu este înfășurat după modelul unui sul de hârtie, ci doar alunecă peste o rolă cu diametru de 6.8 mm, într-un compartiment invizibil prevăzut sub capacul aplicat pe spatele telefonului.

Designul prezintă multiple avantaje, începând cu eliminarea cutei în zona de pliere și reducerea uzurii mecanice asupra panoului OLED, eliminarea nevoii pentru un al doilea ecran și acționarea cu o singură mână.

Oppo X
foto: captură YouTube

Oppo precizează că extinderea și retragerea ecranului se face prin acționare electrică, în virtutea unui mecanism asemănător soluțiilor folosite pentru camere foto retractabile. Diagonala de afișare variază astfel între 6.7 inch și 7.4 inch, telefonul devenind o mini-tabletă. Lățimea a ecranului variază astfel între 70 mm și 107mm în modul complet extins.

Pentru acomodarea ecranului rulabil și mecanismul responsabil cu acționarea acestuia, Oppo precizează că anumite componente interne au fost regândite și așezate într-un model suprapus, în timp ce antenele au fost mutate le latura fixă a carcasei.

Oppo X
foto: captură YouTube

La partea din spate, carcasa se separă în două jumătăți care glisează una peste cealaltă, fără expunerea unei zone de îndoire sau balama vizibilă.

Singurul aspect convențional la noul Oppo X este camera foto cu lentile dispuse pe verticală, acomodată pe jumătatea fixă a carcasei.

Printre dotările așteptate la noul flagship Oppo se mai numără o cameră frontală ascunsă sub suprafața activă a ecranului rulabil, cameră periscope de 32MP cu zoom optic 11X, sistem de încărcare rapidă cu putere de până la 125W prin cablul USB-C, respectiv 65W în modul wireless.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video