Xiaomi Mi 11 va fi primul telefon cu mod nocturn pentru filmare

25.12.2020

Modul nocturn a adus o adevărată schimbare în modul în care producătorii și utilizatorii se gândesc la fotografia pe telefon. După apariția acestei funcții, nu mai trebuia să folosești blitz-ul pentru a realiza un portret în lumină slabă, iar fotografiile puteau fi captate în lumină slabă fără zgomot de imagine pronunțat. Și asta ne așteptăm să se întâmple și după lansarea modului nocturn pentru video, pe care Xiaomi deja îl sugerează cu un clip pe care l-a publicat pe rețeaua de socializare Weibo din China.

Mi 11 de la Xiaomi, noul flagship cu Snapdragon 888, ar putea aduce pe piață o nouă funcție mult dorită

Compania pregătește lansarea primului telefon din lume cu Snapdragon 888, eveniment care va avea loc luni, 28 decembrie. Acesta va fi noul său flagship, modelul Xiaomi Mi 11, care ar putea fi totodată și primul smartphone din lume care oferă un mod nocturn pentru filmare, similar în funcționalitate cu cel pentru fotografie.

Clipul publicat de Xiaomi prezintă o jucărie de Crăciun care abia se distinge în întuneric. Treptat însă, imaginea devine mai luminoasă, fără ajutor din partea unui bec sau altei surse de lumină. Este sugerat faptul că telefonul poate să lumineze folosind algoritmi AI, la fel ca în cazul fotografiilor realizate cu mod nocturn.

Rămâne de văzut cât de bine vor arăta filmările cu noul mod nocturn și dacă această capabilitate va putea fi integrată și pe alte smartphone-uri. Xiaomi Mi 11, la fel ca alte modele din ultimele câteva luni, va folosi un senzor foto de 108 megapixeli pentru camera principală. Este posibil ca acesta să fie cel care permite acest tip de filmare, având la dispoziție mai multă informație decât camerele cu rezoluție mai mică.

Xiaomi Mi 11 va fi lansat în China înainte de sfârșitul anului, însă ne așteptăm să treacă măcar o lună sau poate chiar două până când acest model va fi disponibil și în Europa.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult