Xiaomi confirmă: Mi 11, primul telefon cu Snadpdragon 888 vine săptămâna viitoare

22.12.2020
Xiaomi confirmă: Mi 11, primul telefon cu Snadpdragon 888 vine săptămâna viitoare

Xiaomi a confirmat din nou lansarea seriei Mi 11. Producătorul chinez va ține un eveniment de prezentare în China pe data de 28 decembrie, unde va prezenta noile sale smartphone-uri din gama high-end. Acestea vor fi și primele modele de pe piață care vor folosi noul chipset Snapdragon 888 de la Qualcomm, cel mai puternic disponibil în acest moment pe platforma Android.

Xiaomi va fi primul producător care lansează un telefon cu Snapdragon 888

Compania a dezvăluit pe contul său de Weibo că va ține un eveniment de prezentare săptămâna trecută. Aceasta urmează să anunțe acolo noul Xiaomi Mi 11 și Mi 11 Pro, dispozitivele care vor rămâne probabil cele mai puternice din portofoliul său până prin toamnă, când probabil vom vedea seria Mi 11T. Acestea sunt așteptate cu camere cu senzori de 108 megapixeli și cu noul procesor de top de la Qualcomm.

Din păcate, nu avem foarte multe detalii noi despre aceste modele. Se zvonește că vor integra ecrane QHD+ la 120 Hz și că vor beneficia de baterii mari, de 4.780, respectiv 4.970 mAh cu încărcare la 50W. Desigur, acestea sunt așteptate mai întâi pe piața din China, după care vor ajunge și pe piețele internaționale.

Asta înseamnă că, deși vor fi probabil primele modele cu Snapdragon 888 de pe piață, acestea ar putea apărea în Europa, de exemplu, mai târziu decât modelele altor producători, care pregătesc de asemenea telefoane noi echipate cu procesorul de top de la Qualcomm.

De altfel, primul test neoficial cu un model Xiaomi Mi 11 a fost deja depistat în baza de date GeekBench, unde telefonul a obținut un scor de 1.135 puncte în testele single-core și 3.642 puncte în multi-core. Aceste rezultate sugerează un aport de performanță de 15-20% față de procesorul Snapdragon 865+.

Noi imagini cu telefonul sugerează că fotografiile care au apărut anterior pe internet erau reale.

sursa: Android Central, GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult