Xiaomi se alătură giganților tehnologici din China, investind în dezvoltarea de vehicule electrice EV

30.03.2021
Xiaomi se alătură giganților tehnologici din China, investind în dezvoltarea de vehicule electrice EV
Foto: Profimedia Images

Punând capăt speculațiilor, Xiaomi confirmă extinderea pe segmentul vehicule electrice. Compania va înființa o nouă filială Xiaomi EV, acoperind atât aspectele de ordin tehnic dar și tehnologii software asociate sistemelor de condus autonom.

Investiția inițială este de 10 miliarde yuani (1,52 miliarde de dolari), proiectul având prevăzute investiții totale de 10 miliarde de dolari în următorii zece ani. Fondatorul și CEO-ul Xiaomi, Lei Jun, va fi CEO al noului proiect EV.

Deocamdată nu este clar dacă Xiaomi va vinde mașini sub folosind propria imagine de brand, lucrând în parteneriat cu producători auto deja consacrați pentru fabricarea efectivă a autoturismelor, sau va livra pur și simplu tehnologiile dezvoltate jucătorilor din industrie care vor să le folosească sub licență., așa cum a făcut pentru majoritatea dispozitivelor sale hardware. Cert este că Xiaomi s-a prezentat până acum mai mult ca un gigant al internetului, furnizor de servicii și dispozitive hardware cu preț accesibil, centrate în jurul ecosistemului creat online.

Xiaomi EV

Xiaomi are deja în portofoliu mai multe modele de scutere și biciclete electrice, însă trecerea la mașini electrice va fi un salt important pentru gigantul chinez.

Potrivit speculațiilor, compania ar putea volosi mai multe dintre „atuurile” puse la dispoziție de Guvernul Chinez. Spre exemplu, ar putea fi incluse în parteneriat fabricile Great Wall Motor (GWM Group), companie de stat creată încă din anul 1984, cu sediul în provincia Hebei.

Adăugând mai întâi propria experiență și imagine de brand, Xiaomi plănuiește să livreze în cele din urmă noi modele EV competitive, eventual, disponibile pentru cumpărare si prin canalele internaționale de distribuție dezvoltate deja de companie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult