Cum arată Huawei P50 în cele mai detaliate imagini neoficiale de până acum

06.04.2021
Cum arată Huawei P50 în cele mai detaliate imagini neoficiale de până acum

Huawei încă pregătește lansarea modelelor de smartphone-uri din seria P50, însă planurile companiei par să fi fost împinse pentru mai târziu decât ne așteptam în mod normal. Seriile P din trecut se lansau cândva în perioada februarie-martie, însă anul acesta s-ar putea să așteptăm până în luna mai pentru a vedea noile flagship-uri ale companiei chineze. Între timp, însă, tot primim imagini cu design-ul posibil al telefoanelor, iar cele mai noi par a fi unele aproape „finale”, bazate pe planurile oficiale.

Huawei P50 folosește un design neobișnuit pentru camerele foto

Sursa acestor imagini este Waqar Khan, care le-a publicat pe canalul său de YouTube și pe Twitter. Imaginile sunt bazate pe aceleași planuri pe care le-am mai văzut în trecut. De altfel, noile imagini nu prezintă modelul Huawei P50 într-un mod foarte diferit față de ceea ce am văzut deja, însă acestea sunt acum cele mai detaliate imagini cu telefonul de până acum.

Vorbim despre modelul „standard” de Huawei P50, echipat cu un ecran plat și un sistem de patru camere foto, dispuse în două module separate. Se pare că Huawei adoptă camera cu elevație dublă, așa cum am mai văzut în ultima vreme de la producători precum Apple sau OnePlus. Fiecare modul de cameră include câte două lentile și doi senzori, fiind probabil vorba despre un modul echipat cu cele trei camere „standard”, wide, ultrawide și zoom, alături de un modul secundar momentan necunoscut (adâncime sau macro?).

Pentru P50 Pro sunt așteptate camere mai avansate, precum un zoom periscopic și un senzor 3D TOF, așa cum am văzut pe modelele Pro din trecut.

Aceasta ar putea fi ultima serie high-end de la Huawei

Zvonurile spun că modelul Huawei P50 Pro va fi echipat tot cu chipset-ul Kirin 9000 proprietar, care a stat la baza modelelor Mate 40 și Mate X2. Se zvonea în toamnă, înainte ca TSMC să oprească livrările de cipuri către Huawei, că ar exista un stoc de sub 20 de milioane de astfel de cipuri în depozitele Huawei. Având în vedere că au fost deja produse două generații de telefoane cu Kirin 9000, este posibil ca stocul de componente pentru seria Huawei P50 să fie limitat.

huawei p50 camera

Din acest motiv, Huawei P50 ar putea fi și ultimul smartphone high-end al companiei, până când reușește să producă procesoare de top fără tehnologii americane sau până când situația cu SUA va fi rezolvată.

sursa: Waqar Khan

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult