Google Chrome primește noi setări pentru permisiunile site-urilor

25.07.2021
Google Chrome primește noi setări pentru permisiunile site-urilor

Google aduce îmbunătățiri versiunilor Chrome pentru Android și PC, luând forma unui meniu suplimentar de unde poți ajusta permisiunile acordate fiecărui site pe care îl vizitezi.

Denumite Chrome Actions, acestea pot fi găsite activând bara de adrese și apoi simbolul „lacăt”, luând forma unui meniu ”Permissions” de unde poți inspecta, modifica și reseta permisiunile acordate site-ului pe care îl vizitezi. Spre exemplu, de aici poți bloca aflarea locației în care te afli și redarea cu sunet a reclamelor, sau alte forme de conținut de care nu ești interesat. În fine, tot de aici poți controla per-site și permisiunile cu privire la fișiere cookie, sau folosirea unei conexiuni securizate pentru prevenirea atacurilor de tip Phishing,

Pe dispozitivele cu Android, noua scurtătură dedicată pentru controlarea permisiunilor la nivel per-site, accesibilă folosind simbolul ”lacăt” este de asemenea o noutate. O poți folosi pentru ajustarea sau resetarea permisiunilor acordate, Google confirmând că în curând vei putea folosi acest meniu și pentru a șterge în mod selectiv activitatea pe site-ul respectiv, din istoricul de navigare Chrome.

Google Chrome

Astfel, Chrome Actions reprezintă este o modalitate rapidă de a accesa setările cele mai utilizate în Chrome, prin simpla introducere a unei comenzi în bara de adrese. În prezent, Chrome acceptă următoarele acțiuni:

  • Ștergerea istoricului de navigare folosind comanda „delete history”, „clear cache” sau „wipe cookies”
  • Gestionarea metodelor de plată – tastați „edit credit card” sau „update card info”
  • Deschide o nouă fereastră incognito – tastați „edit passwords” sau „incognito”
  • Gestionarea parolelor memorate – tastați „editați parolele” sau „update credentials”
  • Actualizare Chrome – tastați „update browser” sau „ate google chrome”
  • Traducere pagină – tastați „translate this” sau „translate this page”
  • Pe lista comenzilor de știut mai intră și “safety check”, “manage security settings” sau “manage sync”

Google Chrome

Tot pentru siguranță, Google a adus o serie de îmbunătățiri funcției izolare a site-ului suportată de browserul Chrome, care va acoperi acum o gamă mai largă de site-uri, precum și extensii, îmbunătățind în același timp viteza. Detectarea atacurilor de tip phishing a fost, de asemenea, îmbunătățită, Google susținând că sistemul este acum de 50 de ori mai rapid și consumă mai puțină baterie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult