Se testează posibilitatea de a publica simultan pe Facebook și Instagram

19.10.2021
Se testează posibilitatea de a publica simultan pe Facebook și Instagram

În ultimii câțiva ani, Facebook a tot încercat să își aducă platformele de socializare mai aproape unele de celelalte. În anumite situații, precum posibilitatea de a publica simultan pe Story pe mai multe platforme, utilizatorii au apreciat capabilitățile noi, în timp ce atunci când s-a pus în discuție integrarea WhatsApp cu Facebook, aceștia au reacționat negativ. Facebook încearcă acum să testeze posibilitatea de a publica în fluxul principal simultan și pe rețeaua sa principală și pe Instagram, iar acest lucru ar putea schimba pe viitor ambele platforme.

Facebook și Instagram, mai bine integrate

Unii utilizatori au primit recent posibilitatea de a publica simultan pe ambele rețele de socializare. Această opțiune apare însă doar la fotografii și clipuri video, întrucât Instagram nu permite publicarea de articole sau de mesaje doar în format text. Această funcție îi va ajuta cu siguranță pe toți cei care depun efortul de a publica aceeași fotografie, sau același clip, pe ambele fluxuri de știri.

Facebook ar putea folosi această oportunitate pentru a încerca să crească diversitatea și cantitatea de conținut de pe cele două platforme. Cei care erau mai mult activi pe Facebook ar putea să înceapă să fie mai activi și pe Instagram, dar aceeași situație s-ar putea întâmpla și în sens invers, pentru a reporni „motoarele” Facebook cu conținut de pe Instagram.

Noua interfață de cross-posting este simplă. Atunci când creezi o nouă postare pentru Facebook, apare un nou buton care permite pornirea sau oprirea postării și pe Instagram, cu o pictogramă specifică. Limitarea este ca numărul de imagini per postare să fie de 10, la fel ca maximum de fotografii în format carusel pe Instagram. Din păcate, GIF-uri, albume foto, text, link-uri și alte formate prea înalte pentru Instagram, nu vor putea fi publicate simultan.

Înainte de acest test, Facebook a început să permită și cross-posting pentru noile clipuri din categoria Reels, răspunsul Instagram la TikTok, în SUA și probabil că această funcționalitate va apărea în curând și în alte regiuni.

sursa: TechCrunch

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult