DJI anunță dronele Mavic 3, cu prețuri de până la 5.000 de dolari

05.11.2021
DJI anunță dronele Mavic 3, cu prețuri de până la 5.000 de dolari

DJI a anunțat noile drone Mavic 3 și Mavic 3 Cine, două drone profesionale, mai scumpe decât toate celelalte modele din gama „consumer” de până acum. Acestea permit filmări la calitate înaltă, includ senzori noi și performanți, integrează câte doi senzori foto de dimensiuni mari și promit o autonomie de peste 40 de minute pentru o singură baterie. Prețurile acestor modele vor ține însă departe utilizatorii amatori de drone.

Dronele Mavic 3 includ două camere și oferă autonomie de 46 minute de zbor

Mavic 3 și Mavic 3 Cine de la DJI nu sunt extrem de diferite la nivel hardware. Acestea arată aproape identic la exterior, diferențele fiind la nivel software și la nivelul stocării interne. Mavic 3 permite înregistrarea pe carduri SD, în timp ce Mavic 3 Cine vine cu un SSD de 1 TB intern. Există și un motiv pentru această decizie.

Mavic 3 side

În timp ce Mavic 3 poate să filmeze cu aceleași camere cu branding Hasselblad, un wide echivalent cu 24 mm pe senzor Micro Four Thirds de 20 megapixeli și o cameră cu zoom hibrid 28x (162mm f/4.4), doar modelul Mavic 3 Cine poate să filmeze în format ProRes. Mavic 3 permite doar filmare în H.264 și H.265, codec-uri cu compresie mai mare și care ocupă mai puțin spațiu. Pentru ProRes 422 HQ, Mavic 3 Cine integrează acel SSD rapid și mult spațiu de stocare. De asemenea, filmarea în HDR este posibilă doar pe modelul Cine.

Capabilitățile celor două drone sunt însă la fel. Filmare 4K la 120 de cadre pe secundă sau 5.1K la 50 cadre pe secundă, filmare în profil neutru D-Log, profiluri de culori naturale de la Hasselblad, cât și compatibilitate cu OccuSync 3+, care permite control de la distanță de până la 15 km pentru maximum 46 de minute pe o baterie încărcată complet. Ambele drone pot detecta obstacole de la o distanță de 200 de metri și pot naviga automat în jurul acestora. Noii senzori permit și noi funcții avansate de „return to home” și „active track”, însă aceste capabilități vor fi disponibile după un update de firmware.

Prețurile noilor drone DJI sunt foarte mari

Mavic 3, modelul de bază, costă 2.199 dolari și vine la pachet cu un controller standard, încărcător pe USB-C, un set de elice extra și un joystick. Totuși, DJI se așteaptă probabil ca majoritatea să aleagă modelul Fly Mode Combo, care integrează o geantă de transport, patru seturi extra de elice, încă două baterii și un charger cu 3 slot-uri, alături de un set de filtre ND (4-32) pentru acest mode de dronă. Acest pachet vine la 2.999 dolari.

Mavic 3 cine

În cazul Mavic 3 Cine, nu există o opțiune „standalone” a dronei. Poți cumpăra această dronă doar în pachetul Cine Premium Combo. Acesta include Drona cu 1TB stocare și capabilități extra de filmare, plus o nouă telecomandă DJI RC Pro, cu ecran integrat, care nu necesită conectarea la un telefon, un două seturi de filtre ND (4-32 și 64-512) și, desigur, geanta, bateriile, încărcătorul și elicele extra. Prețul pentru acest pachet este însă extrem de mare: 4.999 dolari americani.

Dronele sunt disponibile pentru comandă deja, iar firmware-ul care va activa mai multe dintre funcțiile pe care DJI le-a menționat, precum ActiveTrack, va fi lansat în luna ianuarie.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult