Google Drive va alerta despre fișierele suspicioase, blocând distribuirea acestora

16.12.2021
Google Drive va alerta despre fișierele suspicioase, blocând distribuirea acestora
Foto: Profimedia Images

Google înăsprește regulile privind distribuirea și accesarea publică a fișierelor găzduite în conturi Google Drive, restricționând în mod automat accesul la fișierele considerate suspicioase.

Nu este vorba doar de malware și viruși cunoscuți, ci orice fișiere pe care algoritmii automați de detecție le marchează ca fiind potențial suspecte. Fișierele astfel marcate vor fi evidențiate în interfața Google Drive, iar posesorul contului respectiv va fi alertat cu privire la problema apărută. Acționând cu scopul de a preveni eventuale abuzuri, Google restricționează accesul la fișierele marcate ca fiind suspecte, împiedicând distribuirea sau accesarea acestora folosind link-uri publice.

Admițând că noua abordare va aduce probabil și multe alarme false, Google oferă utilizatorilor posibilitatea să conteste restricțiile primite, acceptând trimiterea fișierelor respective pentru verificare manuală. În urma unui răspuns pozitiv, restricțiile impuse sunt ridicate, restabilind accesul public la fișierele respective. În caz contrar, fișierele respective vor mai putea fi accesate doar de posesorul contului respectiv.

De asemenea, este plauzibil ca în urma alertelor repetate cu privire la fișiere suspicioase detectate, Google să impună restricții suplimentare pentru conturile respective.

Noile reguli de securitate sunt introduse începând cu data de 14 decembrie, putând dura până la 15 zile pentru ca sistemul de verificare automată a fișierelor să fie activat pentru toate conturile Google Drive.

Între timp, ar putea fi o idee bună să-ți reevaluezi colecția de fișiere păstrate pe Google Drive, acționând din timp pentru reorganizarea acestora astfel încât să eviți declanșarea eventualelor alerte.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult