Huawei lansează MatePad Paper, o tabletă e-ink cu autonomie de o lună, și un PC all-in-one

28.02.2022
Huawei lansează MatePad Paper, o tabletă e-ink cu autonomie de o lună, și un PC all-in-one

Mobile World Congress 2022 începe oficial astăzi, 28 februarie, dar Huawei a avut deja un eveniment de prezentare în Barcelona cu ocazia acestui târg de tehnologie. Compania a anunțat noi produse din zona de productivitate, în special, însă pe lângă upgrade-uri de configurații ale laptop-urilor sale, compania a anunțat pentru piața din Europa două noi dispozitive, care cu siguranță vor atrage priviri: un computer all-in-one și o tabletă cu ecran e-ink.

MateStation X: un PC all-in-one performant, cu ecran pe format 3:2

Primul PC all-in-one pe care Huawei îl aduce în Europa este MateStation X, un concurent direct pentru soluții precum iMac de la Apple. În timp ce Apple propune computerele sale de acest gen pentru utilizarea acasă pentru activități mai simple, Huawei vine cu o configurație puternică, pentru productivitate de performanță înaltă.

Avem de a face cu un ecran IPS de 28,2” pe format 3:2, ceva ce nu prea vedem în zona desktop. Acesta afișează o rezoluție de 3.840 x 2.560 pixeli, deci este un „4K” mai înalt, care asigură 98% acoperire a spațiului de culoare DCI-P3. Partea audio este realizată în parteneriat cu Devialet, companie care colaborează cu Huawei și pentru produse precum boxa inteligentă Sound X, sau boxa portabilă Sound Joy.

matestation x

Configurația MateStation X are la bază un procesor AMD Ryzen 5 5600H, model destinat laptop-urilor, dar care s-a dovedit a fi performant în majoritatea cazurilor de utilizare. Acesta vine alături de 16 GB memorie RAM, 1 TB stocare pe format SSD NVMe M.2 și beneficiază de Wi-Fi 6, cât și port-uri USB-C, USB-A și un jack de căști. Tastatura și mouse-ul wireless sunt incluse în pachet, iar PC-ul vine cu Windows 11 preinstalat.

Prețul MateStation X pornește de la 2.199 euro.

MatePad Paper: tabletă e-ink cu HarmonyOS și autonomie mare

Tabletele MatePad sunt printre cele mai bine construite de pe piață și oferă de obicei hardware performant pentru productivitate mobilă. Huawei crede însă că este loc pe piață și pentru tablete mai puțin orientate către performanță brută, ci care pot să ajute utilizatorii în viața de zi cu zi prin alegerea unor componente mai „speciale”.

Astfel, MatePad Paper renunță la ecranele la 120 Hz cu miliarde de culori, în favoarea unui panel de 10,3” de tip e-ink, similar cu ceea ce vedem pe ebook reader-e. Acesta imită hârtia și este construit pentru a fi folosit în locul unei agende. Poți lua notițe, citi documente, înregistra sunet în timp ce iei notițe sau poți scrie pe suprafața sa de mână cu stylus-ul M-Pencil. Desigur, tableta poate recunoaște scrisul de mână pentru a fi transformat în documente text. Huawei se laudă cu latență de 26ms pentru stylus, ceea ce ar trebui să ofere o experiență bună de utilizare pe un astfel de ecran.

matepad paper

Tableta e-ink MatePad Paper are o margine mai lată în partea stângă, pentru a avea o zonă de prindere. Comparativ cu un Kindle, Huawei se laudă cu un ecran de 3 ori mai mare, care va scădea numărul de pagini digitale „întoarse” cu 45%.

La capitolul software, Huawei a menționat o versiune modificată de HarmonyOS 2.0, care permite transferul de conținut între tabletă și smartphone sau PC. Aceasta beneficiază de 4 GB RAM și 64 GB stocare, Wi-Fi 6+ și senzor de amprentă în ecran, cu o baterie care poate asigura o lună de stand-by. Totul are loc într-o carcasă care cântărește doar 360 de grame.

Tableta MatePad Paper va porni de la 499 euro, cu M-Pencil și husă folio incluse în pachet.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult