Un bărbat din Canada va plăti o „amendă” de 19,5 milioane de dolari pentru piraterie

02.03.2022
Un bărbat din Canada va plăti o „amendă” de 19,5 milioane de dolari pentru piraterie

Adam Lackman ar putea fi „piratul” care primește cea mai mare amendă de până acum pentru piraterie. Acesta a recunoscut că a facilitat accesul gratuit la filme și seriale fără licență și a fost de acord să plătească 19,5 milioane de dolari (25 de milioane de dolari canadieni) către companiile media care l-au chemat în tribunal. În consecință, serviciul său TVAddons, a dispărut de pe internet, iar companiile media vor primi controlul asupra datelor de pe acesta.

Lackman era creatorul TVAddons, o platformă care oferea acces la conținut fără licență

Lackman a dezvoltat TVAddons ca un plug-in pentru platforma de redare video Kodi. Acesta funcționa ca un „depozit” de surse de canale video, care nu era moderat. Practic, puteai accesa atât conținut gratuit, legal, cât și conținut piratat, fără licență, precum seriale, filme sau emisiuni de pe principalele canale de televiziune.

Companii precum Bell Canada, Bell ExpressVu, Bell media, Videotron, Groupe TA, Rogers Communications și Rogers Media l-au chemat pe Lackman în judecată încă din 2017 pentru încălcarea drepturilor de autor, însă abia acum procesul a ajuns la final.

Lackman va trebui să plătească întreaga sumă de 25 milioane de dolari canadieni către companii, aceasta acoperind daunele, amenda, cât și costurile de judecată pentru ultimii câțiva ani. Acesta nu mai are voie să se implice în dezvoltarea de software, addon-uri sau platforme similare și nici să distribuie conținutul companiilor media în niciun fel.

De asemenea, TVAddons și toate instrumentele platformei revin companiilor. Acestea vor avea acces la toate datele platformei, inclusiv la datele de login, conturi, domenii, subdomenii și servere. Nu este clar ce date colecta TVAddons, însă este posibil ca și cei care ofereau link-uri către conținutul piratat de pe platformă să fie în pericol de a fi chemați în judecată dacă vor putea fi identificați.

Adam Lackman spune însă că nu va mai comenta asupra acestui subiect și că dorește să lase ce s-a întâmplat în trecut. Nu este însă clar dacă deține sau nu cei 25 de milioane de dolari canadieni pe care trebuie să îi plătească către cele șapte companii media.

sursa: TorrentFreak

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult