Samsung promite un update pentru controlul performanței pe modelele flagship

08.03.2022
Samsung promite un update pentru controlul performanței pe modelele flagship

Chiar dacă se pare că Samsung limita performanța telefoanelor de câțiva ani deja, prin intermediul Game Optimizer Service, abia la lansarea seriei Galaxy S22 a ieșit la iveală acest lucru. În consecință, populara platformă de testare a performanță Geekbench a decis să scoată ultimele 4 generații de flagship-uri Samsung din baza sa de date. Compania promite acum că va lua în considerare feedback-ul primit și că va oferi un update software care să permită utilizatorilor control asupra performanței dispozitivelor.

Samsung va „repara” problema cu un update de software

TechCrunch citează un reprezentant Samsung, care spune că un nou update de software, care este deja în lucru, va permite utilizatorilor să aleagă când să limiteze performanța, dacă își doresc asta, sau când să poată beneficia de întreaga putere de procesare a dispozitivului:

„Prioritatea noastră este să livrăm cea mai bună experiență mobilă pentru clienți. Punem preț pe feedback-ul primit despre dispozitivele noastre și, după o analiză atentă, avem în plan să lansăm un update de software în curând pentru a permite utilizatorilor control asupra performanței atunci când rulează jocuri video.”

Totuși, sistemul de optimizare al jocurilor video a fost „prins” că limitează și alte aplicații, nu doar jocurile. Samsung spune însă că acest software nu afectează alte aplicații, în ciuda faptului că a fost găsită o listă de 10.000 de aplicații pe care acesta le putea identifica pentru a ajusta performanța în fiecare dintre ele:

„Game Optimizing Service a fost realizat pentru a ajuta aplicațiile să atingă un nivel de performanță grozav în timp ce ține sub temperatura dispozitivului la un nivel eficient. GOS nu controlează performanța aplicațiilor non-gaming.”, au declarat reprezentanții companiei.

Totuși, pe lista de aplicații afectate sunt și cele de social media, precum TikTok sau Instagram. Ce nu afectează însă GOS este scorul în benchmark-uri. Acestea oferă, aparent, scorurile corecte. Totuși, decizia Geekbench de a scoate telefoanele din baza sa de date se referă la faptul că deși performanța testată în aplicația sa este cea reală, utilizatorii nu pot accesa această performanță în alte aplicații, în ciuda faptului că hardware-ul este capabil să ofere mai mult.

Nu avem încă o dată sau perioadă clară pentru lansarea actualizării. De asemenea, nu este clar care sunt dispozitivele care vor primi update-ul. Galaxy S10, de exemplu, se apropie de finalul perioadei de suport software.

sursa: TechCrunch

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult