Xiaomi 12 Ultra primește imagini de prezentare. Cum arată noul camera-bump

07.06.2022
Xiaomi 12 Ultra primește imagini de prezentare. Cum arată noul camera-bump

Succesor pentru modelul Mi 11 Ultra de acum un an, Xiaomi 12 Ultra are de confirmat așteptări foarte exigente pe partea de inovație și performanțele foto.

Din păcate, primele imagini de prezentare generate pe baza unor randări neoficiale aduc mai degrabă dezamăgire în ce privește inovația, noul Ultra pierzând mini-ecranul de la partea din spate. Folosit pentru anunțarea notificărilor, ecranului secundar de pe Mi 11 Ultra a dezamăgit prin lipsa de versatilitate, utilizatorii acestuia sperând că Xiaomi îi va îmbunătăți funcționalitatea oferită. Spre exemplu, utilizatorii puteau vedea infirmații banale precum ora exactă, ultimul apel primit și chiar seta o poză de afișat, însă nu puteau încadra pozele tip portret, folosind ecranul secundar în rol de oglindă. În cele din urmă, cei mai mulți utilizatori s-au plictisit și au renunțat să-și bată capul cu ecranul prea mic și prea puțin de ajutor. Din păcate, se pare că acesta a fost doar un artificiu de design, la care Xiaomi a decis să renunțe. În schimb, noul argument pentru atragerea de cumpărători pare să fie brandul Leica, colaborarea cu celebrul producător german de aparate foto fiind semnalată cu un logo destul de strident, plasat chiar în locul ecranului secundar.

În noua formulă, Xiaomi nu renunță ornamentul rectangular supradimensionat, punând deasupra acestuia încă unul de formă circulară, găzduind cele trei camere foto, împreună cu blitz-ul LED și alți senzori auxiliari.

Așteptat în perioada lunii iulie, Xiaomi 12 Ultra vine cu o cameră principală de 50MP, cameră ultra-wide de 48MP și cameră de tip Periscope, cu rezoluție 48MP și nivel zoom neprecizat (între valoarea 2x și 3X). Designul de carcasă confirmat pe baza schițelor trimise deja producătorilor de accesorii, indică prezența a nu mai puțin de șapte elemente funcționale pe ornamentul de formă circulară: blitz LED, senzori de lumină, autofocus phase-detecțion, cameră principală și camere secundare.

Xiaomi 12 Ultra vine cu încărcare rapidă la 120W și acumulator de 4900 mAh, puțin mai mare decât cel de 4600mAh livrat pe modelul Pro. Spre comparație, Xiaomi Mi 11 Ultra venea cu acumulator de 5000mAh, mai mare dar limitat la „doar” 67W putere de încărcare, pentru 36 minute timp estimat de așteptare la încărcare 0% – 100%.

Potrivit zvonurilor de până acum, Xiaomi 12 Ultra ar urma să fie livrat cu versiunea „Plus” a chipsetului Snapdragon 8 Gen 1, difuzoare stereo și ecran QHD OLED+ la 120Hz, cu diagonală 6.6 inch și margini curbate. Variantele de echipare vor fi cu 256GB și 512GB memorie internă, echiparea de bază costând aproximativ 1350 dolari.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult