Xiaomi 12 Ultra va fi anunțat în curând cu procesor de imagine proprietar

12.05.2022
Xiaomi 12 Ultra va fi anunțat în curând cu procesor de imagine proprietar

Xiaomi Mi 11 Ultra este în continuare unul dintre telefoanele cu cele mai performante camere de pe piață, iar în 2022, compania se pregătește de lansarea urmașului său, Xiaomi 12 Ultra. Noi indicii sugerează că am putea vedea noul flagship al companiei în următoarele câteva săptămâni, la pachet cu hardware de top, camere noi și un nou procesor de imagine proprietar Surge C2 ISP.

Xiaomi 12 Ultra ar putea fi primul model al companiei cu sistem de camere Leica

Conform XiaomiUI, cea mai recentă versiune a software-ului MIUI 13, disponibil în variantă beta, include referințe la noul Xiaomi 12 Ultra, care are numele de cod Thor. Telefonul ar putea fi primul din gama producătorului chinez care beneficiază de camere îmbunătățite de pe urma unui nou parteneriat cu Leica.

Întrucât Xiaomi 12 Ultra este așteptat cu noul chipset Snapdragon 8 Gen1+, acesta ar putea fi anunțat abia în iunie sau iulie, întrucât procesorul Qualcomm urmează să fie anunțat cândva în luna mai. Xiaomi obișnuiește să fie una dintre primele companii care adoptă cele mai noi cipuri ale producătorului american.

Conform leak-urilor, pe lângă noul procesor Qualcomm, Xiaomi 12 Ultra va folosi și un ecran de 6,73” QHD+ la 120 Hz cu tehnologie LTPO 2.0, cât și un procesor de imagine proprietar numit Surge C2 ISP, care va ajuta la îmbunătățirea fotografiilor.

Fotografiile vor fi însă captate cu una dintre cele trei camere de rezoluție înaltă. Senzorul principal va fi un Sony IMX989 de 50 megapixeli, cu dimensiune de „aproape” 1 inch, iar camerele secundare vor folosi senzori de 48 megapixeli.

Desigur, un astfel de smartphone va fi așteptat cu un preț foarte mare. Având în vedere că modelele Xiaomi 12 din prezent deja ajung spre 1.000 de euro, Xiaomi 12 Ultra va intra în zona de preț a altor modele „Ultra” din piață, precum Samsung Galaxy S22 Ultra, iPhone 13 Pro Max și Oppo Find X5 Pro.

sursa: XiaomiUI

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult