Cel mai subțire ceas din lume măsoară 1,75 mm în grosime și costă 1,8 milioane de dolari

07.07.2022
Cel mai subțire ceas din lume măsoară 1,75 mm în grosime și costă 1,8 milioane de dolari

Un nou ceas mecanic sparge recordul mondial pentru cel mai subțire astfel de model, cu o grosime de numai 1,75 mm, față de recordul de 1,88 mm stabilit de curând de Bulgari Octo Finissimo Ultra. Noul model este produs de Richard Mille și se numește RM UP-01 Ferrari, fiind o ediție limitată extrem de scumpă. Acesta va fi produs în numai 150 de exemplare, la un preț extrem de mare.

Richard Mille și Ferrari au creat un ceas mecanic, rezistent la apă, extrem de subțire

Fiind vorba despre un parteneriat între Richard Mille, producător elvețian de ceasuri de lux, și Ferrari, producător de mașini sport de lux, acest ceas nu ar fi avut cum să vină la un preț accesibil. Totodată, faptul că este un dispozitiv atât de complex și că este produs într-o serie atât de limitată duce la un preț de 1,88 milioane de dolari.

Ceasul este construit din titan, iar toate mecanismele de la interior măsoară doar 1,18 mm în grosime. Acestea sunt încapsulate în carcasa de titan, iar ceasul rămâne și rezistent la apă până la o adâncime de 10m, în ciuda dimensiunilor reduse și mecanismelor care sunt expuse la exterior.

Pentru a ajusta ora și a întoarce ceasul, Richard Mille a ales pe RM UP-01 în locul unei coroane un sistem cu discuri pe partea frontală, care sunt activate printr-o cheie specială. De altfel, și cureaua vine cu un sistem proprietar de atașare pe corpul subțire al ceasului, fiind strânsă în șuruburi.

Ora este afișată într-un cadran foarte mic, în centrul ceasului, în timp ce logo-ul Ferrari este proeminent în partea din dreapta-jos. Acest ceas este mai degrabă o demonstrație de forțe pentru Richard Mille, care demonstrează că poate crea un ceas complet mecanic într-un corp atât de mic.

sursa: Gizmodo

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult