MIUI 14: ce noutăți va adăuga Xiaomi în următoarea versiune majoră a software-ului său

27.07.2022
MIUI 14: ce noutăți va adăuga Xiaomi în următoarea versiune majoră a software-ului său

MIUI 14, următoarea versiune majoră a software-ului de smartphone-uri de la Xiaomi, va debuta cândva spre sfârșitul acestui an, după lansarea Android 13. Primele imagini cu noutățile din noul software au ajuns pe internet recent și dezvăluie câteva direcții în care Xiaomi dorește să îmbunătățească experiența de utilizare a clienților. Niciuna dintre aceste funcții nu este obligatoriu nouă, însă va permite telefoanelor companiei să țină pasul cu capabilitățile modelelor concurente.

MIUI 14 va implementa schimbări la nivelul interfeței, dar va adăuga și funcționalități noi

Una dintre cele mai evidente funcții noi, pe care am văzut-o deja pe iPhone și pe anumite modele cu Android este capabilitatea de a recunoaște textul din imagini. Telefoanele cu MIUI 14 vor permite utilizatorilor să selecteze și să copieze textul din fotografiile din galerie. Acesta va putea fi copiat și lipit în alte aplicații fără efort sau pași în plus. Recent însă, Apple a demonstrat o tehnologie similară pentru clipuri video, ceva ce Xiaomi nu pare să ofere în noul software.

Conform MyDrivers, sursa acestor imagini, noul MIUI 14 va integra și noul codec Bluetooth LE Audio, care va permite transmiterea de sunet cu un consum redus de energie către căști, cât și un nou codec de performanță înaltă pentru cei care doresc calitate ridicată a sunetului. Există și suport pentru Auracast, care transmite semnal audio către alte dispozitive compatibile și Multi-Stream, pentru conectarea transmisia simultană a sunetului către ambele căști true wireless, nu doar către una, cum se întâmplă în prezent.

Interfața se schimbă puțin, în special la nivelul notificărilor, unde interfața va fi mai bine organizată, în timp ce anumite aplicații vor avea meniurile modificate, pentru a afișa un aspect mai „curat” și mai bine organizat. Interesantă este și funcția „Anti-frauda” care va anunța utilizatorii dacă numerele de telefon de pe care primesc apeluri sau mesaje sunt incluse într-o bază de date care le marchează drept „riscante”. De asemenea, va exista și protecție pentru aplicații cunoscute drept malițioase, care pot să fure datele utilizatorilor.

MIUI 14 este așteptat în următoarele câteva luni, fără o dată clară de lansare.

sursa: MyDrivers

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult