WhatsApp are acum și aplicație nativă pentru Windows. Cum o poți obține

17.08.2022
WhatsApp are acum și aplicație nativă pentru Windows. Cum o poți obține

Încheind o lungă perioadă de testare Beta, WhatsApp lansează oficial aplicația nativă pentru Windows. Utilizatorii de PC-url cu MacOS mai au de așteptat.

Aplicația WhatsApp pentru Windows poate fi instalată din pagina dedicată găzduită pe Windows Store, oferind o alternativă performantă și cu funcționalitate mult îmbunătățită la interfața WhatsApp web, disponibilă direct din browser.

La fel ca și restul aplicațiilor listate pe Windows Store, versiunea WhatsApp pentru Windows este bazată pe Universal Windows Platform (UWP), noul format dezvoltat de Microsoft pentru aplicații Windows. Asta înseamnă că noul client WhatsApp dispune de integrare completă cu sistemul de notificări Windows, precum și o interfață adaptabilă la diferite formate de ecran, începând cu tablete și laptopuri compact, până la televizoare și PC-uri echipate cu monitoare de mari dimensiuni.

Totodată, aplicația dispune de o funcție writing pad și suport pentru conectarea de pe dispozitive multiple, ceea ce înseamnă că nu vei avea nevoie de smartphone pentru a accesa de pe PC contul tău de WhatsApp. În plus, conversațiile începute pe PC pot fi continuate pe smartphone și vice-versa, aplicația asigurând sincronizarea automată a istoricului de mesaje.

Comparat cu versiunea anterioară a aplicației WhatsApp pentru Windows, renunțarea la tehnologiile web în favoarea implementării de cod nativ aduce beneficii majore în ce privește reducerea consumului de memorie și procesor, noul client rulând mult mai bine mai ales pe dispozitive cu resurse de procesare limitate, cum sunt tabletele și laptopurile.

WhatsApp va lansa și o aplicație nativă pentru MacOS, aceasta fiind deja la stadiul de testare beta cu un grup restrâns de utilizatori. Și aceasta este gândită ca o „aplicație universală” MacOS, ceea ce înseamnă folosește cod nativ adaptat după versiunea de iPhone a aplicației WhatsApp.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult