Posesoarea unui telefon Xiaomi ar fi decedat după ce acesta a luat foc chiar în patul victimei

12.09.2022
Posesoarea unui telefon Xiaomi ar fi decedat după ce acesta a luat foc chiar în patul victimei

Xiaomi investighează acuzațiile aduse pe Twitter de rudele unei femei care fi decedat în incendiul cauzat de un telefon Xiaomi Redmi 6A, al cărui acumulator ar fi explodat chiar în patul victimei.

Incidentul semnalat la data de 9 septembrie este investigat deja de reprezentanții companiei, Xiaomi promițând să trateze cu maximă seriozitate problema care ar putea indica un risc de securitate și la adresa altor utilizatori de telefoane Xiaomi.

Potrivit detaliilor oferite în postarea distribuită pe Twitter, femeia a adormit cu telefonul foarte aproape de zona feței, posibil, fixat între pernă și zona urechi. Survenită în timpul nopții, explozia acumulatorului i-ar fi cauzat acesteia răni foarte grave la nivelul capului, decesul survenind practic instantaneu.

Deși a fost raportat în India, incidentul vizează un model smartphone disponibil și în alte regiuni ale lumii, printre care și România. Astfel, investigația desfășurată de Xiaomi împreună cu autoritățile locale din India ar putea avea implicații serioase pentru companie, dacă se arată că telefoanele Redmi 6A prezintă risc de securitate real la adresa utilizatorilor.

Totuși, merită spus că, raportat la cele câteva milioane de unități Redmi 6A comercializate cei 4 ani de când a fost lansat, incidentul semnalat apare mai degrabă ca un accident produs în circumstanțe foarte neferice (telefonul presat între față și pernă, în timpul somnului), decât un indicator pentru probleme serioase cu telefoanele Xiaomi.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult