Xiaomi anunţă Redmi 6 şi Redmi 6A, două smartphone-uri foarte ieftine

13.06.2018
Xiaomi anunţă Redmi 6 şi Redmi 6A, două smartphone-uri foarte ieftine

Xiaomi a anunţat două noi smartphone-uri din gama de buget Redmi, echipate cui specificaţii modeste, dar cu preţuri foarte atractive. Acestea se numesc Redmi 6 şi Redmi 6A şi oferă funcţii avansate precum mod portret pentru cameră, deblocare prin recunoaştere facială, un asistent virtual şi construcţie metalică.

Redmi 6 este un smartphone cu ecran de 5,45” şi rezoluţie HD+ pe format 18:9, care este construit în jurul chipset-ului mid-range Helio P22 de la MediaTek. Acesta integrează opt nuclee Cortex A-53, care vor fi de ajuns pentru cazurile obişnuite de utilizare. Avem de a face cu configuraţii cu 3 GB RAM şi 32 GB stocare sau 4 GB RAM şi 64 GB stocare, cât şi cu un senzor de amprentă pe partea din spate. Acumulatorul de 3.000 mAh ar trebui să fie potrivit configuraţiei, având în vedere rezoluţia scăzută a display-ului.

Camera foto principală beneficiază de doi senzori, unul de 12 megapixeli şi unul de 5 megapixeli, cel din urmă fiind folosit pentru adăugarea efectului bokeh în fotografii „portret”. Camera frontală vine însă cu un singur senzor de 5 megapixeli şi poate fi folosită pentru deblocare cu ajutorul feţei.

Modelul Redmi 6A este însă o variantă de buget şi mai ieftină însă nu complet diferită. Design-ul general este similar, însă senzorul de amprentă de pe partea din spate este absent. De asemenea, avem de a face cu o singură cameră de 13 megapixeli pe spate. Camera frontală de 5 megapixeli oferă însă funcţionalitatea de portret prin software.

Configuraţia acestui model integrează acelaşi ecran HD+ de 5,45”, un chipset mai modest, Helio A22 de la Mediatek cu patru nuclee, 2 GB memorie RAM şi 16 spaţiu de stocare, alături de un acumulator de 3.000 mAh. În teorie, acest model ar trebui să ofere o autonomie mai mare decât Redmi 6.

Preţul este însă punctul forte pentru dispozitivele Xiaomi, aşa că Redmi 6A porneşte de la 599 yuan în China, adică undeva pe la 95 de dolari americani, în timp ce Redmi 6 în configuraţie standard costă 799 yuan (125 dolari), iar versiunea de top costă 999 yuan (155 dolari). Telefoanele vor fi disponibile foarte curând în China, însă vor ajunge cu siguranţă şi în Europa prin intermediul distribuitorilor locali.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult