Samsung aduce funcția Voice Focus și pe alte telefoane Galaxy A, pe calea actualizărilor de firmware

24.11.2022
Samsung aduce funcția Voice Focus și pe alte telefoane Galaxy A, pe calea actualizărilor de firmware

Samsung anunță că va aduce funcția Voice Focus pe mai multe telefoane din gama mid-range.

Apărută prima dată pe telefoanele din seria Galaxy F23 5G, funcția Voice Focus poate îmbunătăți simțitor claritatea apelurilor pentru ambii participanți la conversație. Ulterior, Samsung a adăugat această funcționalitate și pe telefoanele Galaxy M33 5G și Galaxy M53 5G, începând cu luna aprilie. Aparent, planul este ca inovația care nu presupune suport hardware dedicat să fie adusă și la alte telefoane din seria Galaxy A, pe calea actualizărilor de firmware.

Concret, funcția Voice Focus apelează la algoritmi sofisticați pentru blocarea zgomotului de fundal și amplificarea frecvențelor vocale, rezultatul fiind o audiție mult mai clară pentru ambii participanți la discuție. Și mai interesant, funcționalitatea nu este limitată doar la apeluri telefonice. Odată activată, tehnologia funcționează fără discriminare cu orice aplicație care include funcție de apelare vocală sau apeluri video, precum Google Meet, Microsoft Teams, WhatsApp și Zoom.

Momentan, doar divizia Samsung India confirmă oficial introducerea funcției Voice Focus și pe alte dispozitive. Aceste sunt Galaxy A33 5G, Galaxy A53 5G și Galaxy A73 5G, în versiune cu firmele pentru regiunea Indiei. Probabil că și alte regiuni vor fi adăugate pe această listă în perioada imediat următoare.

Anunțul vine după ce Samsung a impresionat deja utilizatorii de Android, anunțând versiuni oficiale de firmware Android 13/One UI 5.0 cu mult înainte de competiție. De altfel este anticipat că majoritatea telefoanelor Galaxy A eligibile vor primi actualizarea la Android 13 înainte începând cu perioada lunii decembrie 2022.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult