ThinkPhone de la Motorola va fi vândut și în magazine. Cât costă noul telefon de business

15.01.2023
ThinkPhone de la Motorola va fi vândut și în magazine. Cât costă noul telefon de business

Motorola ThinkPhone a fost prezentat la CES drept un smartphone dedicat mediului business, pentru companii care folosesc deja laptop-uri ThinkPad de la Lenovo. Se pare însă că acest model nu va fi peste tot vândut doar în regim „business to business”, ci va fi disponibil în anumite regiuni și în magazinele de specialitate. Se pare că cel puțin în anumite țări din Europa, vom găsi telefonul la raft, la un preț „premium”.

ThinkPhone va ajunge în magazine la un preț „premium”

Așa cum era de așteptat, Motorola ThinkPhone nu este un produs ieftin. Acesta este realizat din materiale de calitate, precum fibra de carbon și oferă rezistență la apă și chiar la situații extreme de utilizare, conform standardului MIL-STD-810. Totuși, telefonul are un hardware de flagship de anul trecut, fiind echipat cu Snapdragon 8+ Gen 1, nu cu noul model 8 Gen 2. De asemenea, telefonul este livrat într-o singură configurație, cu 8 GB RAM și 256 GB stocare internă.

Conform Roland Quandt de la WinFuture, Motorola va oferi acest telefon la raft la prețul de 999 euro, în anumite țări din UE. Din păcate, nu avem o confirmare a țărilor în care telefonul va putea fi cumpărat din magazine. Cel mai probabil însă, nu foarte mulți vor dori să cumpere acest telefon față de alte modele de la Motorola, iar majoritatea utilizatorilor care vor pune mâna pe acest model o vor face prin intermediul companiei la care lucrează.

Asta pentru că laptop-urile ThinkPad nu sunt foarte comune printre utilizatorii de rând, acestea fiind vândute în special către companii. Iar funcțiile software speciale ale lui ThinkPhone, care permit conectarea la un laptop Lenovo de acest gen sunt o mare parte a avantajelor pe care acesta le oferă.

Desigur, vor fi câțiva care își vor dori un telefon „diferit”, iar ThinkPhone bifează această categorie, cu siguranță. Are un design inedit, este realizat din materiale pe care nu le vedem de obicei pe smartphone-uri și este printre puținele telefoane „de business” din piață. În trecut, acest segment era ocupat de BlackBerry și modelele Communicator de la Nokia, dar de la dispariția acestora, această categorie de dispozitive a cam dispărut, fiind înlocuită cu smartphone-ul tradițional.

sursa: Twitter

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult