Lenovo anunță ThinkPhone by Motorola, un telefon de business performant integrat cu laptop-urile companiei

06.01.2023
Lenovo anunță ThinkPhone by Motorola, un telefon de business performant integrat cu laptop-urile companiei

Așa cum ne așteptam după ultimele câteva săptămâni de „leak-uri”, Lenovo a anunțat un telefon Motorola integrat în familia de dispozitive „Think”. ThinkPad sunt unele dintre cele mai populare laptop-uri de business, iar noul ThinkPhone by Motorola ar putea deveni telefonul pe care multe companii îl vor folosi ca telefon de serviciu, oferit angajaților alături de laptop-uri. Acesta vine cu hardware performant și o construcție specială, foarte rezistentă.

ThinkPhone folosește hardware performant și construcție rezistentă

În materie de specificații hardware, ThinkPhone by Motorola nu pare să fie un model foarte „special”. Vorbim despre un telefon bazat pe chipset-ul Snapdragon 8+ Gen 1 de anul trecut, alături de un ecran OLED de 6,6” cu refresh rate la 144 Hz, 8 sau 12 GB memorie RAM și de la 128 la 512 GB stocare internă. Acumulatorul de 5.000 mAh se încarcă la 68W pe cablu și la 15W wireless.

Ce face acest model special este însă butonul roșu personalizabil de pe laterala din stânga, care poate fi folosit inclusiv drept buton de tip walkie-talkie cu Microsoft Teams sau alte aplicații de business de comunicare. Apoi, capacul din spate este realizat dintr-o fibră de aramidă, care, în teorie, este mai rezistentă decât oțelul, fiind și semnificativ mai ușoară. Putem observa că există spatele este decorat cu ceea ce numim de obicei „fibră de carbon”, iar rama de pe laterale este realizată din aluminiu. Ecranul este protejat de Gorilla Glass Victus.

Aceste materiale asigură o rezistență la apă la standardul IP68, și la alte șocuri și vibrații sau temperaturi scăzute, la standardul MIL-STD 810H. Ar trebui să „supraviețuiască” impactului cu solul de la 1,25m și la apă la adâncime de 1,5m.

La capitolul cameră foto, acesta nu este la nivel flagship, dar vine cu trei camere de medie. Un senzor principal de 50 megapixeli f/1.8 cu stabilizare va trage „greul”, în timp ce camera de 13 megapixeli ultra wide are și funcție de macro.

Think 2 Think va permite comunicarea telefonului cu un laptop ThinkPad

Lenovo promite conectivitate Think 2 Think cu laptop-urile ThinkPad, o tehnologie derivată din Ready For de la Motorola. Astfel, poți sincroniza clipboard-ul pentru copy/paste de pe un dispozitiv pe altul, poți transfera rapid fotografii și documente, poți vedea notificările pe fiecare dispozitiv în parte și poți folosi telefonul pe post de webcam pe laptop.

ThinkPhone va veni și cu Microsoft 365, Outlook și Teams preinstalat, fiind în principal un telefon de business. Asta înseamnă și că nu va putea fi cumpărat din oricare magazin de specialitate, fiind probabil pentru început vândut doar în regim B2B. Lansarea va avea loc în următoarele luni în SUA, Europa, America de Sud, Australia, țări din Asia și Orientul Mijlociu.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News