Jony Ive, designerul primului iPhone, a creat un nas roșu de clovn care se pliază. VIDEO

02.02.2023

De când a plecat de la Apple, Jony Ive nu a mai atras foarte mult atenția publicului larg, creațiile sale pe partea de design fiind mai puțin populare decât telefoanele, ceasurile, căștile și computerele pe care le-a „desenat” în trecut. Se pare însă că una dintre creațiile sale a prins ceva avânt în mediul online: un nas roșu de clovn. Acesta nu este doar o sferă din burete, ca orice nas de clovn obișnuit, ci este un nas pliabil, realizat din materiale ecologice.

Jony Ive, responsabil pentru produsele Apple din ultimii 30 de ani, a lansat un nas roșu de clovn

Jony Ive a realizat pentru Comic Relief, o organizație caritabilă din Marea Britanie, un nas roșu, care este simbolul acțiunilor caritabile pe care aceasta le realizează. Acest nas, este minuțios realizat din hârtie și alte materiale pe bază de plante, pentru a putea fi pliat și depliat cu ușurință. Hârtia este pliată cu o formă de fagure, iar zona de prindere de nas are un sistem care permite blocarea nasului în poziția dorită. Așa cum multe produse Apple par să fie „desenate” poate prea în detaliu, alegând design-ul peste experiența de utilizare, și acest nas pare să cadă în aceeași extremă.

Nasul este disponibil la vânzare în UK la prețul de 2,5 lire sterline, iar banii sunt folosiți de Comic Relief pentru a susține acțiunile sale caritabile. Fiecare client poate cumpăra însă doar 8 bucăți maximum, până pe data de 17 martie, când este ziua oficială a Nasului Roșu. Pe lângă site-ul organizației, nasul va fi disponibil și pe Amazon, care pare să fie „noua casă” a Comic Relief.

Comic Relief a fost fondată în 1985, iar în ultimii aproape 40 de ani a strâns 1,5 miliarde de lire sterline din donații pentru acte caritabile. Doar în 2022 a reușit să strângă 42 de milioane de lire.

Fanii Apple, care preferau design-urile lui Jony Ive din trecut, pot astfel să cumpere acum primul produs comercial al celebrului designer de când acesta a părăsit Apple în 2019. Proiectele sale de design din ultima perioadă au reprezentat colaborări cu brand-uri celebre precum Ferrari și Airbnb, însă acestea nu au rezultat în produse pe care clienții să le poată cumpăra direct.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult