Cybertruck este aproape de lansare. Musk a anunțat când va intra în producție și când livrează primele unități

20.04.2023
Cybertruck este aproape de lansare. Musk a anunțat când va intra în producție și când livrează primele unități

Elon Musk a anunțat că în doar câteva luni vor începe primele livrări de Tesla Cybertruck, camioneta anunțată încă din 2019. Producția finală ar putea începe chiar în această vară, după mulți ani de amânări, iar un eveniment de livrare al primelor unități va fi ținut pentru a sărbători lansarea. Desigur, odată ce primele mașini ajung la primii clienți, nu înseamnă că producția acestui model va fi la capacitate maximă. Tesla a ținut evenimente similare și pentru lansările Model 3, Model Y sau Tesla Semi, iar cei care nu au primit în primul val mașinile au așteptat multe luni până când procesul de fabricație a intrat într-un ritm mai rapid.

Tesla Cybertruck a fost anunțată în 2019, în cadrul unui eveniment „memorabil”

Faptul că Cybertruck mai are puțin pentru a trece de linia de finish a fost confirmat de Musk într-o conferință telefonică cu investitorii Tesla. Acesta a dezvăluit că producția va începe în vară, iar în trimestrul al treilea se așteaptă să livreze primele unități. Musk spune că acesta este un produs foarte diferit față de celelalte mașini din portofoliul companiei și că procesul de fabricație este complet diferit, iar acestea au fost motivele pentru care a durat atât de mult pentru a începe producția.

Detaliile finale despre specificațiile mașinii vor fi anunțate însă în cadrul evenimentului de livrare, nu înainte. Cel mai probabil însă, cei care își vor confirma pre-comanda vor primi mai multe informații pe baza actelor de vânzare-cumpărare pe care le vor primi.

Printre provocările aduse de construcția Cybertruck s-a numărat și faptul că este realizată din oțel inoxidabil, nu din aluminiu și plastic cum sunt realizate mașinile tradiționale. Este necesară găsirea unui proces de fabricație eficient pentru a modela oțelul în forma mașinii, întrucât acest metal nu poate fi ștanțat precum aluminiul. De asemenea, necesită suduri speciale. Iar alte elemente ale mașinii cu aspect unic, precum parbrizul imens și ștergătorul au dus la întârzieri, întrucât este necesară realizarea unor componente 100% originale, care nu pot fi cumpărate din stocurile deja existente ale furnizorilor.

De altfel, geamurile ar trebui să fie rezistente la majoritatea șocurilor, însă, așa cum a dezvăluit și demonstrația de pe scena pe care mașina a fost anunțată, nu vor fi complet indestructibile. Cineva a reușit în cazul prezentării originale să spargă nu unul, ci două geamuri (foto), chiar sub privirile lui Elon Musk, care spunea că geamurile vor rezista cu siguranță.

Producția de volum pentru Tesla Cybertruck va începe însă cândva în 2024, probabil în prima jumătate a anului.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult