Bluecom 102 – comunicare Hi-Tech între motociclişti

Bluecom 102 – comunicare Hi-Tech între motociclişti

Te-ai întrebat vreodată cum comunică doi motociclişti în trafic? În niciun caz prin telepatie. Cei bătrâni prin diverse gesturi, iar cei tineri, aflaţi la curent cu ultimele noutăţi hi-tech, prin utilizarea unor căşti de protecţie ultimul răcnet, cu dispozitiv de comunicare prin Bluetooth integrat. Compania AKE (specializată în accesorii electronice pentru motoare), are în portofoliu o astfel de jucărie – BlueCom 102.

Cea mai interesantă facilitate a BlueCom 102 este aceea că permite conectarea mai multor motociclişti într-o aşa zisă “conferinţă”. Şi nici nu e nevoie ca toţi să posede acelaşi model de cască cu Bluetooth, nici măcar acelaşi producător.

AKE BlueCom 102

Mai mult decât atât, cu Bluecom 102 te poţi conecta la laptop-ul şi telefoanele mobile ale prietenilor care circulă cu maşina sau îl poţi folosi întocmai ca o staţie radio (walkie-talkie). Şi mai tare eşti dacă te conectezi la GPS-ul dintr-o maşină, pentru a asculta instrucţiunile de ghidare vocale. Desigur, beneficiezi de toate aceste facilităţi atât timp cât nu ieşi din raza de acţiune a dispozitivului (maximum 20 metri). Modelul Bluecom 101 este înzestrat cu o versiune mai nouă de Bluetooth (2.0).

Totul se face extrem de simplu, cu ajutorul unui buton prezent pe cască. Cu el realizezi toate operaţiunile posibile: împerecherea cu alt dispozitiv BT, conectarea, acceptul unui third-party etc.

Deocamdată, AKE nu au anunţat un preţ pentru BlueCom 102 şi nici când va fi disponibil. Mereu se întâmplă aşa cu produsele interesante.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News