MSI Wind este competitorul surpriză pentru Eee PC

MSI Wind este competitorul surpriză pentru Eee PC

Zvonul care a circulat pentru prima oară la sfârşitul lunii ianuarie este acum confirmat. MSI pregăteşte un rival pentru Eee PC al celor de la Asus.

Notebook-ul din imaginile de mai jos a fost expus la CeBIT 2008 dar nu a fost nici o clipă pornit. Asta înseamnă că este încă un prototip. MSI Wind, cum a fost botezat, are la baza platforma Intel Shelton’08. Procesorul va avea frecvenţe diferite, în funcţie de model, de la 1.0 GHz, la 1.6 GHz. Memoria RAM va fi din câte se pare de 1 GB, iar bateria ar ţine 7 ore (s-o vedem şi pe asta).

Despre ecran se ştie că este de 10 inch însă nu se specifică rezoluţia. Dacă este vorba de 1024 pixeli, atunci MSI Wind va chiar un competitor serios pentru Eee PC. Preţul va varia între 300 şi 700 de euro, în funcţie de versiune.

Update:

Procesorul folosit de MSI va fi Intel Atom, iar data de lansare a fost stabilită pentru trimestrul 2 al anului curent. Din informaţiile de la Intel legate de disponibilitatea procesoarelor, putem chiar să indicăm luna iunie ca fiind cea mai probabilă perioadă de lansare. Ca şi opţiuni de stocare vor fi oferite harddisk-uri de 2.5″ şi SSD-uri. Rezoluţia ecranului pentru cele două versiuni va fi de 1024×768, avantajul faţă de Eee PC-ul de 7″ fiind evident. Să sperăm că Wind nu se va lăsa aşteptat prea mult pe la noi, prezenţa MSI în ţara noastră fiind semnificativă. Poate chiar o să-l vedem anul acesta la CERF 2008.

Update 2:

Un comunicat de presă de la MSI ne dezvăluie greutatea de aproximativ 1 kg a portabilului. Poate cea mai plăcută surpriză ne-au făcut-o cu ecranul iluminat cu LED-uri. De asemenea, producătorul taiwanez nu pierde ocazia să sublinieze superioritatea lui Wind faţă de concurenţă prin harddisk-ul de 2.5″ cu 80 GB ce este oferit ca dotare standard. Preţul şi data de lansare rămân tot în zona speculaţiilor.

MSI Wind

MSI Wind

MSI Wind

Urmărește Go4IT.ro pe Google News