Panasonic Toughbook F8: aspect impozant, tehnologii pe măsură

25.09.2008
Panasonic Toughbook F8: aspect impozant, tehnologii pe măsură

Nu, nu e un dispozitiv de detonare, după cum am crezut iniţial. Este noul toughbook Panasonic F8, promovat de către producător drept cel mai uşor laptop “3G Ready” din lume. Într-adevăr, în ciuda aspectului “ameninţător”, F8 nu cântăreşte decât 1,7 Kg, foarte puţin pentru un calculator portabil cu ecran de 14.1 inch. În ciuda greutăţii mici, oferă o autonomie de aproximativ şase ore.

Construcţia este unul dintre punctele forte ale notebook-urilor din seria Toughbook şi implicit al noului Panasonic F8 : carcasă bine închegată cu finisaj din magneziu (aliaj), tastatură cu protecţie la pătrunderea lichidelor şi HDD rezistent la şocuri. Configuraţia de bază include procesoare din gama standard Core 2 Duo, memorie RAM de până la 4 GB plus 160 GB spaţiu de stocare pe discul dur.

Un aspect interesant îl întâlnim la capitolul conectivitate. Panasonic Toughbook F8 are încorporată tehnologia Gobi 3G care permite accesul la Internet prin intermediul reţelelor de telefonie mobilă HSDPA (Europa) şi EV-DO (Statele Unite). Pe lângă Panasonic, producători precum Dell, HP şi Lenovo au adoptat această tehnologie. Desigur, vei găsi pe noul Toughbook şi modulul Wi-Fi, alături de Bluetooth. F8 se va găsi în magazine începând cu luna noiembrie, la un preţ ce pleacă de la 2499 $.

Panasonic Toughbook F8

Urmărește Go4IT.ro pe Google News