În curând Google Chrome va suporta extensii

02.12.2008
În curând Google Chrome va suporta extensii

Se scrie şi se vorbeşte foarte mult despre browser-ul de Internet al celor de la Google, Chrome. Fără să impresioneze foarte tare la capitolul funcţionalitate, Google Chrome nu a reuşit să convingă foarte mulţi useri să-l adopte. Dovadă este cotă minusculă de piaţă pe care o deţine în prezent. Din această cauză, prioritatea numărul 1 pentru Google Chrome o constituie suportul pentru extensii. Este ceea ce un document oficial Google relevă foarte clar.

În documentul menţionat nu se specifică o dată clară pentru suportul de extensii însă se pare că nu va mai dura mult până când Google Chrome va semăna foarte mult cu Firefox. Acelaşi document oficial pare să spună că nu toate extensiile de Firefox vor merge la început pe Chrome. Este întocmită o listă cu extensiile pe care Google le vrea compatibile cu Chrome încă de la început. Printre acestea Stumble Upon, Delicious Toolbar, FlashGot, ForecastFox, Skype şi AdBlock.

Este foarte interesant că Google nu vede cu ochi răi extensia AdBlock, ţinând cont că cea mai mare parte a veniturilor sunt rezultatul reclamelor. Probabil Google se gândeşte că deocamdată numărul celor care folosesc acest gen de extensii este prea mic sau poate au de gând să păcălească într-un fel AdBlocker-ele.

Google Chrome

Urmărește Go4IT.ro pe Google News