Nokia Ink 01 – un concept ecologic

03.07.2009
Nokia Ink 01 - un concept ecologic

Încercând parcă să încurajeze producătorii de telefoane mobile să dezvolte mai repede dispozitive ecologice, designerii specializaţi în terminale mobile concep din ce în ce mai multe prototipuri de telefoane care, în teorie cel puţin, ar trebui să rănească mai puţin mediul înconjurător. Luis Barceló este autorul unui concept interesant, numit Nokia Ink 01.

Ink 01 îşi trage numele de la ecranul de tip E-ink care consumă mai puţină energie decât un ecran obişnuit. O altă „caracteristică ecologică” vine din partea tastaturii. Butoanele standard au fost înlocuite de funcţii touch sensitive care funcţionează cu baza unui senzor capacitiv. De altfel, procentajul materialelor reciclabile din componenţa dispozitivului este foarte mare, susţine autorul conceptului.

Nokia Ink 01

În afară de ecranul E-ink, Nokia Ink 01 are şi un mic ecran OLED utilizat pentru fotografiere. Spre deosebire de telefoanele cu care ne-am obişnuit, pentru a face fotografii, Nokia Ink 01 are lentila pe una din laturi. Pe latura opusă este plasat ecranul OLED pe care utilizatorul îl foloseşte pentru a compune fotografiile.

Nokia Ink 01

Nici bateria nu este una obişnuită, ştiut fiind faptul că bateria este una din componentele care afectează cel mai mult mediul înconjurător. În locul unei baterii Li-Ion a fost preferată o baterie argint-zinc. Aceasta este reciclabilă în proporţie de 95% şi generează cu 40% mai multă energie.

Din păcate, construcţia şi designul lui Nokia Ink 01 nu se ridică la nivelul facilităţilor ecologice. Spatele dispozitivului este curbat într-un mod cât se poate de inestetic.

Nokia Ink 01

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News