Apple lansează un nou proces legat de iPad. Motorola e inculpată

Apple lansează un nou proces legat de iPad. Motorola e inculpată

La doar o zi după ce Apple a convins tribunalul din Dusseldorf că Samsung Galaxy Tab 10.1 imită iPad-ul şi a obţinut un ordin judecătoresc prin care se interzice comercializarea tabletei sud-coreene în câteva state din Europa, iată că Steve Jobs şi echipa din Cupertino lansează un nou proces, de data aceasta împotriva companiei Motorola.

Produsul incriminat este tableta Motorola Xoom, tot pentru presupuse elemente de design inspirate de iPad 2.

Procesul va avea loc la acelaşi tribunal din Dusseldorf, Germania. Chiar dacă Apple va câştiga într-o primă instanţă, companiile acuzate pot face recurs, fapt deja confirmat de sud-coreeni.

Motorola Xoom

Pe piaţa IT&C, astfel de procese sunt la ordinea zilei. Există o reţea uriaşă în care mai toate companiile importante se judecă între ele pentru încălcarea a diverse patent-uri. În cazul proceselor pe probleme de design şi nu de software, este însă mult mai dificilă o judecată obiectivă.

Dacă Apple se impune în cele din urmă, se va crea un precedent în urma căruia compania din Cupertino ar putea ataca şi ceilalţi producători importanţi de tablete. Iar la avântul pe care l-a prins, nu ar fi deloc exclus acest lucru.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News