Windows 8: gata cu repornirile forţate de update-uri

16.11.2011
Windows 8: gata cu repornirile forţate de update-uri

Serviciul Windows Update primeşte unele modificări în Windows 8, astfel încât după instalarea pachetelor de actualizare să nu mai avem de-a face cu acel cronometru care anunţă repornirea PC-ului după un anumit interval de timp.

Windows 8

Şi mai neplăcut pentru utilizatorii de Windows 7 şi versiunile mai vechi ale sistemului de operare Microsoft, este calendarul de instalare al update-urilor în miez de noapte, proces încheiat de cele mai multe ori cu repornirea automată a PC-ului. Indiferent de motiv, repornirea sistemului de operare fără a cere consimţământul utilizatorilor este o strategie greşită, ce poate compromite buna desfăşurare a activităţilor planificate sau chiar rezulta în pierderi de date.

Din fericire Microsoft a învăţat din aceste greşeli şi implementează un regulament nou pentru serviciul Windows Update:

  • Începând cu Windows 8, toate pachetele de actualizare care necesită repornirea PC-ului sunt programate pentru instalare la începutul lunii, reducând drastic numărul de reporniri solicitate.
  • Disponibilitatea unui pachet de actualizare care necesită restart va fi anunţată cu trei zile înainte, astfel încât utilizatorii vor avea posibilitatea să-l instaleze din propria iniţiativă atunci când au timp.
  • Dacă nici după trecerea celor trei zile pachetele de actualizare nu au fost instalate, sistemul de operare va aştepta mai întâi să ne logăm în contul de utilizator pentru a propune instalarea acestora.

Cu puţin noroc, Windows 7 este ultimul sistem de operare Microsoft care ne întrerupe din vizionarea filmului preferat, doar pentru a ne reaminti că avem update-uri de instalat.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News