Lenovo IdeaPad Yoga ar putea avea o versiune ARM

13.08.2012
Lenovo IdeaPad Yoga ar putea avea o versiune ARM

Lenovo a anunţat deja prima sa tabletă Windows 8, modelul ThinkPad Tablet 2 urmând să fie destinate segmentului de piaţă business. Conform unui raport ABC News, compania pregăteşte şi un model Windows RT destinat pieţei consumer, iar acesta este bazat pe conceptul IdeaPad Yoga prezentat la CES 2012.

Lenovo IdeaPad Yoga, a cărui dată de lansare nu a fost declarată dar care este aşteptat până la sfârşitul acestui an, este echipat cu un ecran de 13.3 inch cu o rezoluţie de 1600×900 pixeli, panou IPS cu iluminare LED şi multitouch cu zece puncte de contact. Ceea ce face acest model să se remarce din este însă tastatura cu grad mare de libertate, care permite utilizarea tabletei ca soluţie portabilă completă, flexarea acesteia pentru a fi utilizată ca stand sau pliarea completă la 180° şi utilizarea ca o tabletă clasică.

Modelul prezentat la CES, şi al cărui preţuri sunt deja cunoscute, va rula Windows 8 şi va fi bazat pe o platformă Intel Core, însă acesta va avea şi un frate geamăn bazat pe arhitectura ARM care va rula Windows RT.

După cum este cunoscut, Microsoft a oferit o libertate foarte mică de manevră producătorilor de tablete Windows RT, alegând doar trei furnizori de chipuri, NVIDIA, Texas Instruments şi Qualcomm, şi impunându-le acestora colaborarea cu doar doi integratori. Drept urmare, Lenovo va colabora cu NVIDIA iar inima versiunii ARM a tabletei IdeaPad Yoga va fi o soluţie Tegra 3.

IdeaPad Yoga, pliat cu stand

IdeaPad Yoga transformat în tabletă

Urmărește Go4IT.ro pe Google News