Apple Watch întârzie din cauza unui stoc defect de module Taptic Engine

30.04.2015

Apple se aştepta ca lansarea noului Watch să aducă un număr limitat de unităţi, dar motivul pentru întârzierea comenzilor abia acum iese la iveală. După problemele întâmpinate cu producătorul de protecţii pentru ecran din safir, aparent sistemul de vibraţii Taptic Engine a fost principalul vinovat. Este vorba despre livrarea unor componente sub standardele acceptate de Apple, care au fost refuzate în producţie.

Informaţiile vin de pe Wall Street Journal, care susţine că are informaţii despre această situaţie. Conform unor surse anonime care cunosc situaţia în detaliu, unul dintre producătorii de componente au livrat module Taptic Engine defecte. Acestea nu au fost folosite în manufacturarea de dispozitive Apple Watch care au ajuns pe piaţă, motiv pentru care producţia a fost încetinită. Din fericire, Apple lucrează cu mai multe companii care dezvoltă aceeaşi componentă şi nu a fost nevoie să oprească toată producţia de dispozitive.

În acest moment, comenzile de Apple Watch sunt onorate în câteva săptămâni, uneori durata de aşteptare depăşind o lună. În primul weekend au fost livrate doar 20% din totalul de comenzi înregistrate până în acel moment, iar Apple nu se aşteaptă la scăderea timpului de aşteptare până la vară. Cu toate acestea, Tim Cook a dezvăluit că Apple a reuşit să livreze mai multe unităţi decât era aşteptat iniţial, iar cererea depăşeşte ritmul în care pot fi produse ceasurile.

Vestea bună este că ceasurile Apple care ajung în magazine nu sunt livrate cu defecte din fabrică din cauza stocului problematic de componente Taptic Engine. Vestea proastă este însă că lista lungă de aşteptare va deveni din ce în ce mai lungă, întrucât nu există încă speranţa ca producţia să fie accelerată. Având în vedere această situaţie şi că Watch este disponibil în acest moment doar în şase ţări în mod oficial, este de înţeles de ce noul accesoriu Apple nu a fost lansat încă în toată lumea. Asemeni primului iPhone, probabil că generaţia a doua va fi cea care debutează în mai multe regiuni simultan, când probabil linia de producţie va fi perfecţionată.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult