Apple Watch primeşte noi modele, sistem de operare nou şi aplicaţii native

10.09.2015
Apple Watch primeşte noi modele, sistem de operare nou şi aplicaţii native

Apple a deschis conferinţa cu Apple Watch, accentul fiind pus pe sistemul de operare, watchOS. Compania a dezvăluit încă de la începutul verii noua versiune 2.0 a software-ului pentru ceas, însă abia acum putem vedea aplicaţiile bazate pe aceasta. Desigur, prezentarea nu a început înainte de menţionarea faptului că 97% dintre utilizatorii de Apple Watch sunt mulţumiţi de dispozitivele lor.

watchOS 2.0 vine cu noi capabilităţi pentru dezvoltatori precum acces la diverşii senzori ai ceasului, suport pentru înregistrare audio şi redare video, cât şi posibilitatea de a rula aplicaţii native separate de aplicaţii de telefon. Au fost anunţate noi aplicaţii pentru ceas precum Facebook Messenger, cu suport pentru înregistrări audio, aplicaţia iTranslate care poate realiza traduceri în 90 de limbi şi Airstrip, o aplicaţie menită să asiste medicii.

Alături de noul software, Apple a anunţat şi noi modele de Apple Watch. Acesta va veni în două culori noi în gama sport, roz şi auriu şi va primi o seria nouă de culori pentru brăţări. Acestea vor fi disponibile la acelaşi preţ de până acum. Seria din oţel inoxidabil a primit însă o nouă gamă, realizată în parteneriat cu celebrul producător de ceasuri Hermes. Aceste modele vor fi disponibile doar în anumite magazine şi vin însoţite de interfeţe proprietare Hermes şi brăţări din piele exclusive. Nu în ultimul rând. Apple Watch din oţel va veni şi într-o variantă Product (RED).

Toate aceste modele sunt disponibile de astăzi în ţările care au primit Apple Watch, iar watchOS se va lansa oficial pe 16 septembrie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult