Beoplay E6 Motion review: căşti wireless premium pentru cei cu înclinaţii sportive

26.06.2019
Beoplay E6 Motion review: căşti wireless premium pentru cei cu înclinaţii sportive

Cu un nume precum Bang & Olufsen ataşat, căştile wireless Beoplay E6 Motion au multe de demonstrat, mai ales pentru că fac parte dintr-o categorie de produse premium, cu preţuri mult mai mari decât cele ale competitorilor din piaţă. Din fericire, produsul se ridică la nivelul aşteptărilor şi reprezintă o alternativă interesantă la modelul Beoplay E6 deja existent, diferenţele principale fiind materialele din care modelul Motion este construit.

Prezentare

Căştile Beoplay E6 Motion nu sunt un produs 100% nou. Acestea sunt bazate pe modelul Beoplay E6 lansat anul trecut, primele căşti pentru activităţi sportive lansate de Bang & Olufsen. Compania pare însă să fi învăţat câteva lucruri din experienţa de anul trecut. În primul rând, căştile au acum un cablu care le conectează din plastic, nu unul textil. Întrucât acest model este realizat în special pentru cei care duc o viaţă activă şi vor căşti pe care să le poată folosi chiar şi la alergat sau la sală, materialul textil putea să se murdărească în timp, fiind greu de curăţat.

În cutie, pe lângă căşti, Bang & Olufsen includ cam toate accesoriile de care ai putea avea nevoie: patru perechi de vârfuri de căşti din silicon, patru perechi de „aripioare” pentru fixare în ureche, o pereche de vârfuri din burete cu memorie Comply (care elimină zgomotul din exterior), un cablu proprietar de încărcare şi în cele din urmă o husă textilă cu două buzunare (unul pentru căşti şi unul pentru cablul de încărcare).

Căştile Beoplay E6 Motion vin într-o singură opţiune de culoare: alb cu accente portocalii, iar accesoriile sunt realizate pentru a se potrivi cu aceasta. Cablul de încărcare se ataşează de bateria căştilor folosind un sistem de prindere cu o clemă, care permite atingerea celor două contacte.

Totul este construit din materiale de calitate, plăcute la atingere, dar şi din punct de vedere vizual, fiind destul de evident faptul că avem de a face cu un produs premium.

Părţi pozitive

Pachetul Beoplay E6 Motion este unul dintre cele mai complete de pe piaţă, oferind tot ceea ce este necesar pentru a avea o experienţă de utilizare excelentă. Indiferent de forma sau dimensiunile urechilor utilizatorului, Beoplay E6 Motion are în pachet accesoriile pentru a se potrivi perfect.

Uşurinţa în personalizare a formei cu accesoriile din silicon şi greutatea de numai 21 de grame asigură un confort cum rar întâlneşti de la o pereche de căşti wireless. Telecomanda cu butoane de pe partea stângă este contrabalansată de bateria de pe partea din dreapta, identică în dimensiuni şi greutate. Astfel, căştile nu vor „atârna” mai greu într-o parte sau în alta.

Conectarea la smartphone se face prin aplicaţia Bang & Olufsen, folosită pentru controlul tuturor dispozitivelor smart din familia Beoplay. Aceasta permite schimbarea câtorva profiluri audio, dar şi personalizarea modului de redare folosind un mod mai „creativ” cu opţiuni precum „Bright”, „Relaxed”, „Excited” sau „Warm”. Setarea se face mişcând un cerc alb într-o matrice de 2×2, fiecare pătrat reprezentând una dintre cele patru stări. Setarea este simplă, şi rezultatul poate fi auzit în timp real, iar diferenţele de redare sunt subtile, însă plăcute.

Atunci când vrei să opreşti ascultarea, nu trebuie să opreşti căştile manual. Este de ajuns să le conectezi una de cealaltă. Căştile includ magneţi care opresc redarea audio. Este un mod mai rapid pentru a conserva baterie, întrucât altfel, căştile nu intră automat în modul sleep. Pornirea se face ţinând apăsat pe butonul din centrul telecomenzii pentru 2 secunde.

Calitatea sunetului redat este în continuare excelentă. Am sesizat acest lucru şi când am testat modelul Beoplay E6 de anul trecut, iar în cazul variantei Motion nu s-au schimbat foarte multe. Vorbim despre unele dintre căştile wireless cu Bluetooth care oferă o separare excelentă a sunetelor, cu bas puternic, dar nu exagerat şi cu o redare precisă a tuturor frecvenţelor, în limitele standardului Bluetooth 4.2. Desigur, audiofilii ar putea să identifice anumite diferenţe faţă de căşti premium cu fir, însă pentru majoritatea utilizatorilor de căşti wireless acestea vor fi probabil unele dintre cele mai plăcute căşti in-ear pe care le-au folosit până acum.

Fiind o pereche de căşti „sport”, materialul cauciucat din care sunt realizate, asigură aderenţă chiar şi atunci când apare transpiraţia, iar căştile sunt rezistente la stropi de apă şi praf. Deşi Bang & Olufsen nu specifică o certificare IPXX, căştile Beoplay E6 ar trebui să ofere protecţie similară cu standardul IP53.

Părţi negative

Bang & Olufsen ştie să construiască o pereche de căşti şi ştie cum să o configureze pentru a oferi un sunet excelent, însă mai sunt câtea aspecte de corectat în funcţionarea lor. De exemplu, este greu de justificat lipsa unei mufe micro-USB sau USB-Type C pentru încărcare. Cablul din pachet foloseşte un conector proprietar cu contacte, iar pierderea sau deteriorarea acestuia duce la imposibilitatea de încărcare până la cumpărarea altului „original”. O mufă USB cu o protecţie din cauciuc pentru rezistenţă la apă ar fi fost de preferat.

Apoi avem durata de utilizare la o singură încărcare. Căştile Beoplay E6 Motion într-adevăr rezistă cele 5 ore pe care Bang & Olufsen le listează în tabelul de specificaţii hardware, însă pentru a atinge această performanţă, căştile necesită 2 ore de încărcare. O încărcare mai rapidă ar fi fost de preferat, dar şi un acumulator de durată mai lungă. Compania încearcă să compenseze însă, oferind posibilitatea de încărcare în timpul utilizării, probabil sugerând conectarea la un acumulator extern, sau la computer sau laptop pentru momentele în care nu eşti acasă sau la birou. Fără o cutie de încărcare portabilă, asemeni căştilor true-wireless, Beoplay E6 Motion vor necesita încărcări mai scurte şi mai dese pentru a te asigura că sunt tot timpul încărcate.

Concluzii

Căştile Beoplay E6 Motion de la Bang & Olufen continuă tradiţia companiei de a livra o experienţă de calitate la un preţ premium. Faţă de modelul anterior E6 (non-Motion), acestea nu renunţă decât la cablul textil care era mai greu de curăţat în favoarea unuia din plastic, care este impermeabil şi este mai uşor de curăţat. În rest, cele două modele sunt la fel în materie de funcţionare şi performanţă. Ba chiar aplicaţia Bang & Olufsen de pe mobil s-a îmbunătăţit între timp, fiind mai stabilă şi mai bine structurată.

Pentru cei care îşi permit astfel de căşti şi care sunt fani ai brandului Bang & Olufsen, alegerea Beoplay E6 Motion este simplă pentru că este greu să găseşti o pereche de căşti care să ofere un sunet la fel de bun în acest format (wireless in-ear). Căştile funcţionează excelent atât cu dispozitivele iOS, cât şi cu cele cu Android şi pot deveni cu uşurinţă căştile de antrenament pe care să le iei cu tine la sală. Doar să nu uiţi să le încarci înainte.

 

Părţi pozitive

Design şi construcţie de calitate
Cablul cauciucat este mai uşor de curăţat decât cel textil de pe modelul precedent
Calitate audio excelentă
Foarte uşoare şi cofortabile

Părţi negative

Cablul de încărcare este proprietar
Încărcarea durează 2 ore pentru 5 ore de redare

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult