Chargerito: încărcătorul de telefon care poate fi purtat ca breloc la chei

02.11.2018
Chargerito: încărcătorul de telefon care poate fi purtat ca breloc la chei

Având în vedere că majoritatea smartphone-urilor abia reuşesc să ofere o zi de utilizare la o singură încărcare, căratul de accesorii precum acumulatori externi, cabluri de încărcare şi adaptoare de prize a devenit ceva normal. Chargerito încearcă însă să distrugă acest obicei, oferind un încărcător de priză mic şi compact, pe care să îl poţi purta inclusiv la chei, pe post de breloc.

Chargerito este un încărcător destul de simplu, cu componente pliabile, care include atât conectorii de priză, cât şi mufa necesară pentru conectarea la telefon. Atunci când este conectat la priză, Chargerito poate încărca telefonul direct, ţinându-l într-o poziţie verticală.

Există trei versiuni de încărcătoare Chargerito: una cu mufă micro-USB, una cu USB Type-C şi în cele din urmă una cu mufă Lightning pentru iPhone-uri. Desigur, acest încărcător nu este unul foarte greu şi nici foarte puternic, deci în cazul modelelor de telefoane cu încărcare rapidă nu utilizatorii vor trebui să se mulţumească cu încărcarea standard „lentă”.

Acest accesoriu a fost finanţat prin intermediul IndieGoGo şi este momentan disponibil doar în Statele Unite ale Americii, însă în viitor există şansa ca un asemenea accesoriu să ajungă şi în Europa. Modelele cu USB costă 25 de dolari americani, în timp ce varianta pentru iPhone costă 30 de dolari, probabil din cauza faptului că este un accesoriu licenţiat oficial în cadrul programului Made for iPhone, caz în care Apple opreşte o parte din bani.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult