Chromecast – stick-ul Google care aduce YouTube pe ecranul televizorului

Chromecast - stick-ul Google care aduce YouTube pe ecranul televizorului

Google prezintă Chromecast, un dispozitiv cu sistem Android gândit pentru a fi inserat în portul HDMI al televizorului, pe care îl transformă într-un Smart TV capabil să redea filme YouTube sau alte servicii de video streaming. Prevăzut cu modul wireless, dongle-ul Google Chromecast poate fi controlat folosind smartphone-ul sau tableta cu sistem Android/iOS, astfel încât filmuleţele deschise cu dispozitivul mobil să poată fi urmărite simultan şi pe ecranul televizorului.

Chromecast - stick-ul Google care aduce YouTube pe ecranul televizorului

Alimentat din portul USB, accesoriul Google Chromecast poate fi utilizat atât cu televizoare moderne echipate cu intrare HDMI, dar şi televizoare de generaţie mai veche, ce nu dispun decât de intrare A/V analogică.

Chromecast

În loc de telecomandă, tot ce avem nevoie pentru a viziona filmuleţe prin Google Chromecast este un PC pe care rulează web browser-ul Chrome, autentificat la acelaşi cont de utilizator Google ca şi stick-ul Chromecast. Odată îndeplinite aceste condiţii, filmuleţele deschise în interfaţa web a serviciului YouTube vor fi redate simultan şi pe ecranul televizorului, fără să avem nevoie de cabluri. Potrivit companiei, funcţionalitatea Chromecast va fi integrată în curând şi cu produse realizate de parteneri, spre exemplu televizoare şi dispozitive Set-Top-Box.

Chromecast - film YouTube redat prin browserul web

Ca şi mod de funcţionare, Chromecast nu preia în mod direct conţinutul redat pe ecranul dispozitivului folosit ca şi telecomandă. În schimb, clipurile redate prin servicii ca YouTube, Netflix, Pandora, Google Music şi Movies sunt sincronizate şi redate simultan pe ecranul televizorului, folosind conexiunea la internet. Funcţionând independent de tableta sau PC-ul care îl controlează, Chromecast va reda neîntrerupt playlist-urile primite chiar dacă tableta este în modul Sleep, sau rulează alte aplicaţii.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult