Galaxy S9 va veni alături de DeX Pad, un dock desktop orizontal care transformă telefonul în touchpad

09.02.2018
Galaxy S9 va veni alături de DeX Pad, un dock desktop orizontal care transformă telefonul în touchpad

Galaxy S8 a fost lansat alături de un accesoriu numit DeX Station, care transformă telefonul într-o staţie de lucru desktop, oferind port-uri USB şi un HDMI pentru conectarea de periferice. Se pare că acest concept va continua, Galaxy S9 urmând să se lanseze alături de o nouă variantă de DeX numită „DeX Pad”, care ţine telefonul în poziţie orizontală, spre diferenţă de modelul original care îl ţinea vertical. În termeni de funcţionalitate, nu par să existe prea multe diferenţe.

DeX Pad pare să fie un nou dock realizat din plastic, care se conectează la telefon print port-ul USB Type-C. Acesta include o suprafaţă subţire cauciucată, care ţine telefonul uşor ridicat, iar o fantă de aerisire împinge aer rece spre partea din spate a dispozitivului, pentru a-l răci în utilizare. În partea de sus se regăsesc cele două port-uri USB 2.0, port-ul HDMI şi un port USB Type-C pentru alimentare. Până aici, totul pare să fie foarte similar faţă de DeX Station-ul de anul trecut, toate aceste elemente fiind regăsite şi pe acela.

Singura diferenţă notabilă este funcţionalitatea asigurată de poziţia orizontală a telefonului. Acesta poate deservi rolul de touchpad, asemănător cu unul de pe laptop-uri. Astfel, pentru a folosi Galaxy S9 (sau S8, întrucât forma şi port-ul de conectivitate ale celor două telefoane sunt foarte asemănătoare) în mod desktop, este necesară doar o tastatură şi un monitor, nu şi un mouse.

Desigur, DeX Pad va ocupa ceva mai mult spaţiu pe birou decât modelul anterior, însă faptul că oferă capabilităţi noi ar trebui să justifice creşterea în dimensiuni. Imaginile cu noul accesoriu au fost publicate pe contul de Twitter al lui Evan Blass de la VentureBeat, acestea evidenţiind şi o caracteristică importantă a telefonului: jack-ul de căşti, absent de pe majoritatea modelelor de smartphone high-end din ultimii doi ani.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult