Gear S2 ar putea să primească suport pentru iOS

Gear S2 ar putea să primească suport pentru iOS

Samsung a dovedit săptămâna trecută la IFA că ştie ce îşi doreşte publicul interesat de un smartwatch, prezentând probabil cel mai interesant astfel de dispozitiv de până acum. Spre diferenţă de predecesorii săi, Gear S2 poate comunica chiar şi cu telefoane Android produse de alte companii, însă în continuare nu este compatibil cu smartphone-urile de la Apple. Cu toate acestea, compania coreană nu scoate din discuţie adăugarea suportului în viitor.

Acum că Android Wear este compatibil cu iOS, probabil că Samsung a început să caute soluţii pentru a împrieteni Tizen OS cu sistemul de operare Apple. Oficialii companiei au declarat că deşi momentan nu există planuri pentru a conecta un Gear S2 la un iPhone, aceştia analizează posibilităţile pentru a realiza astfel de compatibilitate. Cu siguranţă, un update de software pentru o funcţie atât de importantă nu poate veni peste noapte, deci probabil că vom afla veşti noi în cazul în care Samsung se hotărăşte să vândă Gear S2 către deţinătorii de telefoane Apple la câteva luni după lansarea ceasului, programată pentru luna octombrie.

Pentru a conecta Gear S2 la un smartphone Android este necesară versiunea 4.4 a sistemului de operare şi 1,5 GB memorie RAM. Acest lucru înseamnă că noul ceas Samsung este compatibil cu majoritatea smartphone-urilor de medie şi de top de pe piaţă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult