Samsung a dezvăluit smartwatch-ul Galaxy Gear S2

14.08.2015
Samsung a dezvăluit smartwatch-ul Galaxy Gear S2

Samsung a fost unul dintre primii producători mari de electronice care a adus pe piaţă ceasuri inteligente. Acest lucru nu a asigurat succesul în această categorie, modelele din seria Galaxy Gear bucurându-se doar de vânzări modeste. Acum că piaţa pare să fie pregătită pentru o asemenea categorie de produse, compania coreană va lansa un smartwatch rotund care să concureze cu produsele similare de la concurenţii din piaţă.

Noul ceas se numeşte Galaxy Gear S2 şi din punct de vedere estetic nu pare să aibă nimic în comun cu predecesorul său. Samsung nu a dezvăluit decât câteva imagini cu produsul, promiţând detalii complete la IFA 2015, însă chiar şi acestea sunt de ajuns pentru a evidenţia o abordare diferită. Display-ul curbat de pe Galaxy Gear S a fost înlocuit cu un display rotund, drept, care afişează pe întreaga sa suprafaţă. Deşi nu a fost confirmat sistemul de operare pe care va rula, acesta va urma probabil tradiţia dispozitivelor Samsung din gama Gear, care folosesc software-ul proprietar Tizen.

Acest lucru ar sugera că noul Galaxy Gear S2 ar putea fi compatibil doar cu dispozitivele Samsung, însă nu putem şti cu siguranţă înainte de anunţul oficial. Informaţiile scăpate pe internet până în prezent descriau acest dispozitiv aproape perfect, fapt care ar putea confirma integrarea unui inel mobil în jurul display-ului pentru control mai uşor. Prezentarea lui Galaxy Gear S2 de la IFA este programată pentru 3 septembrie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult