Hamilton Pulsar, primul ceas digital din lume, va fi lansat din nou într-o versiune aniversară. Costă cât un iPhone

25.03.2020
Hamilton Pulsar, primul ceas digital din lume, va fi lansat din nou într-o versiune aniversară. Costă cât un iPhone

Primul ceas digital din lume, Hamilton Pulsar P2 2900 LED, revine pe piaţă într-o versiune aniversară. Acest ceas a reprezentat o adevărată revoluţie în 1972, când a fost lansat, până la acel moment ceasurile de mână fiind de tip mecanic. Acesta costa 2.100 de dolari la momentul apariţiei, un preţ echivalent cu 13.000 dolari atunci când ajustezi costul la inflaţie pentru anul 2020. Noul model, în varianta relansată nu va fi însă atât de scump, însă păstrează design-ul original şi funcţionalitatea modelului Pulsar.

Pulsar-ul original a devenit faimos mai ales datorită seriei de filme cu James Bond, acesta fiind folosit de către spionul britanic (portretizat la momentul respectiv de Roger Moore) în filmul Live and Let Die.

Hamilton a anunţat că ceasul în noua variantă va fi disponibil de la preţul de 750 de dolari, unul destul de mare pentru un dispozitiv care nu face altceva decât să indice ora exactă. Noul Pulsar va fi livrat în culorile argintiu şi auriu şi beneficiază de un singur buton fizic, folosit pentru setarea orei exacte şi pentru afişarea orei. Pulsar nu afişează nimic atunci când nu te uiţi la el, pentru a economisi baterie.

Spre diferenţă de modelul original, care folosea pentru prima dată LED-uri pe un ceas digital cu cuarţ, noul Pulsar va beneficia de un ecran LCD pasiv, care indică ora, cât şi de un panou OLED, care se aprinde într-o manieră similară cu cel original. Acest lucru va asigura şi faptul că ceasul va putea fi folosit în lumină puternică fără probleme, luminozitatea panoului OLED fiind mult mai mare decât LED-urile originale din 1972.

Hamilton Pulsar în versiunea nouă va costa 750 de dolari în varianta argintie, cu brăţară din oţel, însă cei care îşi doresc o versiune limitată vor putea să comande varianta de 1.000 de dolari, cu carcasă aurie. Acesta va fi însă foarte rar, doar 1.970 de ceasuri Hamilton Pulsar urmând a fi construite şi vândute în această variantă.

Cu siguranţă, acest ceas va avea succes printre pasionaţii de ceasuri retro şi anumiţi colecţionari, întrucât preţul ridicat va ţine cu siguranţă departe publicul larg.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult