Microsoft explică cum funcţionează dispozitivul pentru realitate virtuală HoloLens într-un clip animat [VIDEO]

01.03.2016
Mai este puţin timp până când dispozitivul HoloLens, care introduce obiecte şi elemente 3D „holografice” în lumea reală, va ajunge la primii utilizatori. Compania a publicat pe internet un clip video în care explică tehnologia din spatele HoloLens. 
 
HoloLens nu necesită cabluri, telefoane sau o conexiune la un PC. Dispozitivul vine cu lentile holografice HD transparente şi sunet ce ţine cont de spaţiu, astfel că poţi vedea şi auzi hologramele din jurul tău. Cu senzori avansaţi, un system on a chip de ultimă generaţie şi un nou Holographic Processing Unit (HPU) care înţelege mediul înconjurător şi acţiunile utilizatorului, Microsoft HoloLens este capabil să ruleze wireless în timp ce procesează volume foarte mari de date venite de la senzorii cu care este echipat, toate în timp real.
 
 
Plasând hologramele 3D în lumea din jurul utilizatorului, Microsoft HoloLens oferă o nouă perspectivă asupra realităţii acestuia, care îi poate transmite ce vede şi, mai mult, poate înţelege ce transmite utilizatorul prin gesturi sau voce. Punând utilizatorul în centrul experienţei, Microsoft HoloLens îi permite acestuia crearea şi accesul la informaţie, precum şi să profite de noi moduri de comunicare şi divertisment. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult