Motorola anunţă două noi accesorii MotoMods: o tastatură cu slider şi un aparat medical

10.01.2018
Motorola anunţă două noi accesorii MotoMods: o tastatură cu slider şi un aparat medical

Motorola pare să fi găsit în sfârşit formula succesului pentru o linie de smartphone-uri modulare. Moto Z a pornit seria de dispozitive ataşabile MotoMods în urmă cu aproape doi ani, iar compania continuă să lanseze astfel de accesorii compatibile în 2018. După proiectoare, boxe, gamepad-uri de jocuri şi imprimante portabile, a venit momentul pentru un accesoriu de productivitate şi un accesoriu medical, primul fiind produs de un partener, în timp ce al doilea vine chiar de la Lenovo, compania „mamă” a Motorola.

Smartphone-urile cu touchscreen sunt pe piaţă de peste 10 ani, iar mulţi s-au obişnuit cu tastatura de pe ecran, utilizarea acesteia pe perioade îndelungate fiind ceva normal în zilele noastre. Cu toate acestea, este incontestabil faptul că o tastatură fizica ar putea oferi o experienţă de utilizare superioară. Exact asta face noul accesoriu Slider Keyboasrd de la Livermorium, care este compatibil cu toate dispozitivele din gama Moto Z.

Acesta se ataşează pe spate, adăugând puţină grosime telefonului, iar cu o simplă apăsare pe marginea telefonului din stânga în dreapta, acesta se transformă într-un mini-laptop cu tastatură completă. Înclinarea de 60 de grade ar trebui să ofere o experienţă bună de utilizare atât în mod handheld, cât şi la birou, în timp ce iluminarea tastaturii va ajuta în utilizarea pe întuneric. Pentru un MotoMod, preţul de 99 de dolari nu pare atât de mare, având în vedere ce la preţuri se găsesc alte accesorii pentru telefoanele Motorola.

Cel de-al doilea MotoMod nou este numit Lenovo Vital şi este dedicat domeniului medical. Acesta poate măsura pulsul, temperatura, presiunea arterială, frecvenţa respiraţiei şi nivelul oxigenului din sânge. Câteva dintre teste se realizează introducând degetul într-un spaţiu dedicat, care include o porţiune gonflabilă, asemeni unui aparat dedicat pentru măsurarea tensiunii. Toate cele cinci teste pot fi realizate în doar trei minute cu ajutorul acestui accesoriu, iar acestea pot fi realizate oriunde. Preţul este puţin piperat, la 395 de dolari, însă probabil că va fi recomandat pentru medici şi spitale, care îl pot folosi în deplasare. Datele colectate pot fi trimise apoi către alte dispozitive compatibile.

În timp ce Apple oferă pe Apple Watch metode de monitorizare a sănătăţii, Lenovo şi Motorola par să îşi orienteze eforturile în domeniul medical către cei care pot da un diagnostic. Într-un univers ideal, cele două tehnologii ar funcţiona împreună, însă probabil că mai durează până când se vor stabili nişte standarde în acest domeniu referitor la dispozitive inteligente.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult