Motorola Moto 360 promite să fie primul ceas inteligent care poate rivaliza cu modelele tradiţionale

24.03.2014
Motorola Moto 360 promite să fie primul ceas inteligent care poate rivaliza cu modelele tradiţionale

Google a prezentat acum patru zile noua sa platformă software pentru accesorii inteligente şi, împreună cu Android Wear, au fost anunţate şi primele două produse care o vor folosi. Dacă modelul LG nu pare să se depărteze prea mult de modelele deja lansate, Motorola Moto 360 promite să fie primul ceas inteligent care arată, este construit şi poate fi folosit ca un ceas tradiţional.

Aproape toate ceasurile inteligente lansate până acum au un design sportiv şi folosesc carcase sau brăţări din materiale plastice. Dacă aceste aspecte au fost neimportante pentru cei care au cumpărat deja Galaxy Gear, Sony Smartwatch sau Pebble, ele i-au determinat pe cei care folosesc ceasuri tradiţionale să aştepte lansarea unor produse mai apropiate de modelele mecanice sau electronice pe care le apreciază în prezent.

Unii dintre producători au înţeles această problemă, Pebble lansând deja un model cu o construcţie mai bună şi un design îmbunătăţit, însă Moto 360 promite să fie primul ceas inteligent care va satisface într-adevăr pretenţiile celor care văd într-un ceas ceva mai mult decât un simplu accesoriu care arată ora exactă.

Jim Wicks, designerul-şef din cadrul Motorola, a dezvăluit deja câteva detalii despre viitorul produs. Conform declaraţiilor acestuia, Moto 360 va folosi o carcasă fabricată din oţel inoxidabil, aşa cum puteam ghici din imaginile oficiale, şi nu va oferi nici un port pentru încărcare sau date, ceea ce va permite păstrarea unui design tradiţional care să camufleze bine componentele interne „inteligente”.

Pe lângă subînţeleasa încărcare wireless, Motorola Moto 360 va oferi doar control tactil şi prin voce, eliminând astfel inesteticele butoane suplimentare. Jim Wicks a afirmat că inginerii companiei au folosit toate cunoştinţele acumulate în timpul dezvoltării MOTOACTV şi Moto X, subliniind aici eficienţa rutinelor software de economisire a energiei şi controlul vocal deja celebru.

Conform unei surse chineze cu o reputaţie bună, Moto 360 nu se va opri doar aici. Ceasul inteligent de la Motorola va folosi un geam protector fabricat din safir, un detaliu important pentru nişte accesorii care nu pot fi ferite mereu de şocuri şi zgârieturi la fel de uşor ca un smartphone, şi va folosi un ecran OLED care va fi activ în permanenţă. Ecranele OLED au un consum energetic foarte redus atunci când afişează culoarea neagră, un cadran de ceas afişat în permanenţă putând economisi consumul energetic şi ofer un mod de lucru apropiat de cel al unui ceas tradiţional.

Motorola a anunţat că Moto 360 va fi lansat în această vară, iar noi detalii despre acest produs vor apărea, fără îndoială, între timp.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News