Omate lansează un ceas 3G cu Android Lollipop: Rise

02.12.2015
Omate lansează un ceas 3G cu Android Lollipop: Rise

Omate, o companie specializată pe realizarea de accesorii inteligente de purtat la mână, doreşte să aducă pe piaţă un smartwatch 3G numit Rise bazat pe sistemul de operare Android. Nu este vorba despre un ceas Android Wear cu o conexiune de date, ci despre unul cu Android 5.1 Lollipop, care vine cu o interfaţă proprietară şi posibilitatea de conectare atât la reţele 3G, cât şi 2G.

Omate Rise nu iese din tiparele smartwatch-urilor cu ecran rotund de pe piaţă. Acesta vine cu un display de 1,3” şi rezoluţie 360 x 360, însă apelează la safir pentru protecţia display-ului spre şi nu la sticlă Gorilla sau sticlă ionizată. Hardware-ul intern include un procesor MediaTek MT2601 dual-core la 1,2 GHz, 512 MB memorie RAM şi 4 GB spaţiu de stocare intern. Acumulatorul de 580 mAh ar trebui să ofere autonomie peste media dispozitivelor de acest fel, însă nu este clar cât de bine optimizat este sistemul de operare Android 5.1 la acest format faţă de Android Wear.

Avantajul alegerii unei versiuni clasice de Android este însă posibilitatea de a conecta ceasul la diferite modele de smartphone-uri. Acesta este compatibil atât cu iPhone-uri care rulează iOS 9, cât şi cu orice telefon bazat pe Android 4.3 sau mai nou.

Omate sugerează celor interesaţi de modelul Rise să se grăbească pentru a face pre-comandă, întrucât preţul său mic de numai 200 de dolari va fi disponibil pentru 48 de ore, exclusiv pe IndieGoGo. Proiectul va fi publicat pe serviciul de crowdfunding luni, pe 7 decembrie. Preţul în magazin al lui Omate Rise va fi de 350 de dolari, iar toţi cei care fac pre-comandă primesc automat şi un senzor de puls.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult