Preluarea Beats de către Apple nu mai este tot atât de sigură, afirmă zvonurile

26.05.2014
Preluarea Beats de către Apple nu mai este tot atât de sigură, afirmă zvonurile

Acum două săptămâni, presa internaţională a difuzat un zvon interesant, dar totodată mai greu de descifrat, care susţinea că Apple ar intenţiona să preia cunoscutul producător de periferice audio Beats Electronics. Conform unor noi informaţii neconfirmate, discuţiile dintre cele două companii s-au lovit însă de o serie de probleme şi divergenţe, iar viitorul tranzacţiei ar putea fi periclitat.

Fondată în 2006, compania Beats şi-a cucerit celebritatea prin campaniile de marketing bine puse la punct, care au transformat căştile sau boxele audio sale în produse la modă. De acest nume au fost atrase şi companii celebre, cum ar fi HTC, HP sau Chrysler, acestea încercând la rândul lor să profite de faimoasa siglă Beats pentru promovarea propriilor produse. În prima lună a acestui an, Beats a intrat şi pe piaţa serviciilor digitale de muzică prin preluarea, acum doi ani, a serviciului online MOG.

Zvonul posibilei achiziţii Beats de către Apple a fost o ştire cu multe semne de întrebare. Deţinătoarea unui nume celebru întreţinut cu grijă, Apple în mod sigur nu ar avea nevoie nici de sigla Beats şi nici de inginerii audio ai companiei, aşa cum a fost cazul HTC, HP sau Chrysler. În lipsa unor informaţii oficiale, speculaţiile pe marginea subiectului au fost diverse.

Pe lista posibilelor motive intră îmbunătăţirea serviciului iTunes Radio prin preluarea unor tehnologii MOG/Beats Music, dorinţa de a-l coopta în echipa Apple pe faimosul Jimmy Iovine, managerul Beats şi preşedintele casei de discuri Interscope Geffen A&M, interesul pentru cooptarea cunoscutului rapper şi producător Dre pentru o fi posibila imagine publică a unor viitoare produse sau servicii, sau un amestec din toate acestea.

Conform unor noi zvonuri vehiculate de publicaţia muzicală Billboard, se pare că discuţiile dintre cele două companii nu decurg chiar lin. Surse anonime afirmă că Apple nu este sigură că valoarea tranzacţiei este echitabilă şi că există divergenţe privind poziţiile pe care Iovine şi Dre le vor ocupa în cadrul Apple şi la modul în care aceştia se vor încadra în structura companiei. În plus, scurta secvenţă video, în care Dre se laudă cu reuşita vânzării Beats şi cu faptul că este primul artist hip-hop devenit miliardar, se pare că i-a scandalizat pe cei de la Apple.

John Gruber, una dintre cele mai celebre surse de zvonuri referitoare la Apple, afirmă că ultimul posibil motiv menţionat în paragraful anterior este cauza reală a tergiversării acestei tranzacţii, compania fiind deranjată de dezvăluirea în avans a întregii poveşti şi hotărând să renunţe la această idee.

Apple va organiza peste o săptămână celebru său eveniment anual Worldwide Developers Conference, în cadrul căruia sunt dezvăluite multe din noutăţile tehnologice ale companiei. Dacă preluarea Beats Electronics mai este într-adevăr de actualitate, noutăţile vor fi probabil dezvăluite în cadrul acestui eveniment.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News