Samsung va lansa noi modele de frigidere, echipate cu purificator de apă încorporat

Samsung va lansa noi modele de frigidere, echipate cu purificator de apă încorporat

Deşi acest gen de produs a fost oferit fără prea mult succes şi în trecut, recenta evoluţie e a epidemiei de coronavirus încurajează Samsung să relanseze conceptul de electrocasnic 2-in-1 – frigider cu purificator de apă încorporat.

Samsung este deja unul dintre cei mai mari producători de electronice din lume, oferta acoperind segmente vaste de piaţă, începând cu dispozitive smartphone, televizoare, până la aparate de climatizare şi electrocasnice.

În goana după atragerea de cumpărători, producătorii de electrocasnice au transformat banalul frigider în dozator pentru cuburi de gheaţă sau apă rece, ba chiar au încercat adaptarea acestuia la era gadgeturilor smart, integrând tablete în uşă şi senzori care să permită comandarea automată a alimentelor preferate, înainte ca frigiderul să se golească complet.

Interesul crescut pentru soluţii legate de igienă şi protejarea sănătăţii deschide acum noi oportunităţi pe care producătorii de electrocasnice le pot valorifica.

Potrivit surselor din industrie, viitoarele frigidere Samsung vor putea fi comandate şi în versiune cu purificator de apă încorporat. Mai mult decât un truc de marketing, tehnologia integrată de Samsung este chiar performantă, sistemul permiţând purificarea a până la 2300 de litri de apă, suficient pentru necesarul unei gospodării obişnuite.

La fel ca toate sistemele de filtrare a apei, şi acesta va avea nevoie de înlocuire periodică, prin înlocuirea unui set de filtre responsabile cu diferite etape de purificare: separarea sedimentelor, pre-filtrare, filtrare osmotică, re-mineralizare. Diferenţa este că filtrele vor trebui schimbate abia după şapte sau opt luni, ceva mai mult timp decât perioada de întreţinere standard menţionată la produsele dedicate de purificarea a apei comercializate de producători rivali.

Deoarece sistemele de purificare a apei necesită întreţinere periodică, noua gamă de frigidere va fi inclusă în lanţul Samsung Electronics Services, compania de servicii post-vânzare urmând să asigure operaţiunile de mentenanţă, desigur, contracost.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult