SanDisk oferă un card SD de 512GB, mai scump decât majoritatea aparatelor foto

SanDisk oferă un card SD de 512GB, mai scump decât majoritatea aparatelor foto

Cu nume complet SanDisk 512GB Class 10 ExtremePRO SDXC, noul card de memorie este adresat în special posesorilor de camere video 4K, care doresc să poată filma la calitate înaltă fără a duce grija spaţiului de stocare. Folosit cu un aparat foto DSLR sau cameră video Full HD, dispozitivul cu de 16 ori mai mult spaţiu decât un card obişnuit de 32GB aproape că elimină nevoia pentru transferul fişierelor pe hard disk.

Cu preţ de 800 dolari, reflectând un cost de 1.56 dolari per GB, card-ul de memorie promovat de Sandisk ca având cea mai mare capacitate de stocare din lume este şi printre cele mai scumpe. Performanţele sunt însă pe măsură, vitezele de 90MB/s atinse la citire şi 95MB/s la scriere fiind probabil suficiente pentru majoritatea formatelor de captură. Cert este că pentru utilizatori obişnuiţi asemenea performanţe nu sunt cu adevărat necesare, camerele video de consum fiind optimizate pentru compresie înaltă şi mai puţin prezervarea detaliilor, încât nici măcar clipurile video 4K nu necesită capacităţi de stocare atât de mari.

Lăsând la o parte preţul exorbitant, depozitarea atâtor fişiere într-un singur loc poate fi o decizie riscantă, pierderile suferite în cazul defectării sau pierderea card-ului de mărimea unui timbru fiind pe măsura spaţiului de stocare oferit.

Cei care nu au nevoie de chiar atât de mult spaţiu, dar doresc să benficieze de vitezele mari de transfer, pot opta pentru variantele de 256GB şi 128GB oferite de Sandisk la preţ de 400 dolari, respectiv 200 dolari.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult