Smartwatch-urile Android Wear au primit compatibilitate cu iOS

01.09.2015
Smartwatch-urile Android Wear au primit compatibilitate cu iOS

Google a anunţat pe blogul său oficial că ceasurile inteligente bazate pe Android Wear funcţionează acum şi cu dispozitivele iOS. Acest lucru înseamnă că orice smartwatch care rulează sistemul de operare al companiei va putea fi conectat la un iPhone pentru a îndeplini aceleaşi funcţii disponibile şi pe Android. Momentan nu toate ceasurile Android Wear pot fi conectate la iOS, însă toate dispozitivele din viitor vor fi compatibile din fabrică.

Pentru a folosi un ceas Android pe un iPhone este necesară descărcarea aplicaţiei Android Wear for iOS de pe AppStore, care împerechează dispozitivele. Desigur, nu toate telefoanele Apple sunt compatibile cu ceasurile bazate pe software-ul Google, însă respectă acelaşi tipar folosit de Apple Watch. Chiar dacă există modele mai vechi de iPhone care rulează cel mai recent iOS (şi care vor primi acces chiar şi la iOS 9), pentru a folosi un ceas Android Wear va fi necesar un iPhone 5, 5S, 6 sau 6S, cu iOS 8.2 sau mai nou.

Google a anunţat că momentan doar LG G Watch Urbane poate fi folosit pe iOS, însă utilizatorii de Moto 360 au raportat că şi acesta funcţionează fără probleme, chiar dacă nu primeşte suport oficial.Acest lucru sugerează că şi alte smartwatch-uri ar putea fi folosite pe iOS, însă vor trebui mai întâi testate. Google a specificat că viitoarele modele de la producători precum LG, Huawei, ASUS şi Motorola se vor conecta la dispozitive Apple fără probleme.

Funcţionalitatea pe iOS nu pare să fie afectată în niciun fel. Anunţul menţionează că afişarea de notificări din aplicaţii este prezentă, alături de capabilităţi de comunicare precum preluarea de apeluri de voce şi cititul de mesaje text. Funcţiile de fitness vor fi de asemenea compatibile, iar căutările folosind comenzi vocale „OK, Google” sunt de asemenea prezente.

Utilizatorii de iPhone au primit astfel alternative la Apple Watch şi va fi foarte interesant de urmărit reacţia companiei din Coupertino la această mişcare. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult