Synaptics aduce senzori de amprentă capacitivi şi pe PC-uri

06.06.2016
Synaptics aduce senzori de amprentă capacitivi şi pe PC-uri

Numele Synaptics este de obicei asociat cu trackpad-uri sau suprafeţe tactile, însă compania este responsabilă pentru multe alte tehnologii pe care le folosim zi de zi. Chiar dacă nu mulţi ştiau, Synaptics produce inclusiv senzori pentru citirea amprentelor, iar cel mai nou produs al său integrează o astfel de suprafaţă într-un stick USB. Întrucât autentificarea biometrică este din ce în ce mai răspândită în spaţiul mobil, era de aşteptat ca această tehnologie să ajungă şi pe PC-uri.

Synaptics a prezentat la Computex mai multe modele de stick-uri USB care pot citi amprente. Acestea sunt destul de mici pentru a fi poziţionate în orice mufă USB Type-A obişnuită, oferind alături de un software proprietar posibilitatea de a proteja PC-ul sau conturile online fără o parolă care ar putea fi mult mai uşor de furat. Acum că Windows 10 integrează Hello, o metodă universală pentru autentificare biometrică, astfel de accesorii ar putea deveni foarte populare în următorii câţiva ani.

Protejarea unui computer cu ajutorul unei amprente nu este un concept tocmai nou. În trecut, multe laptop-uri dedicate mediului corporate veneau cu senzori de amprentă de tip „swipe”. Odată cu dezvoltarea tehnologiilor capacitive de acest gen, smartphone-urile au fost primele care au adoptat această tehnologie, lăsând computerele cu mult în urmă. Synaptics pare să fie prima companie care investeşte în acest tip de securizare al PC-urilor, urmând probabil să ofere în viitor module care pot fi integrate direct în carcase.

Din păcate, nu vom găsi în magazine senzori de amprentă de sine stătători până la începutul anului 2017. Până atunci va trebui să ne bazăm în continuare pe vechile parole alfanumerice.

Citeşte şi LG a prezentat un senzor de amprentă care este poziţionat direct sub ecran

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult